Bienalin komşu etkinliği Ankara’da açıldı

Güncelleme Tarihi:

Bienalin komşu etkinliği Ankara’da açıldı
Oluşturulma Tarihi: Eylül 10, 2017 14:45

15. İstanbul Bienali Komşu Etkinliği “Ev” sergisi, Derya Yücel küratörlüğünde Müze Evliyagil’de açıldı. 38 sanatçının çalışmalarının yer aldığı serginin açılışında performans sanatçısı Nezaket Ekici, ‘Emotion in Motion’ isimli bir performans sergiledi.

Haberin Devamı

Ankara’nın ilk özel çağdaş sanat müzesi Müze Evliyagil, açılış sergisinin ardından ilk kapsamlı sergisine ev sahipliği yapıyor. 15. İstanbul Bienali Komşu Etkinliği “Ev” sergisi, açılış kokteylinin ardından sanatseverlerle buluştu. Sergide 38 sanatçının resimden videoya, heykelden fotoğrafa kadar farklı türde çalışmaları yer alıyor. Serginin açılış kokteyline müzenin kurucusu Sarp Evliyagil ve eşi Eda Evliyagil ev sahipliği yaparken çok sayıda sanatsever katıldı.

ÇALINAN HEYKELİN ORJİNALİ SERGİLENİYOR

Açılışta Almanya’da yaşayan Türk sanatçı Nezaket Ekici, ‘Emotion in Motion’ isimli bir performans sergiledi. Ekici, 2000 yılında başlattığı ve dünyanın farklı ülkelerinde sergilediği bu performansta nesneleri ve oda duvarlarını öpüyor. Sanatçı, büyük ilgi gören performansını şu sözlerle anlattı: “Kullandığımız bütün eşyaların bir değeri var. Bu eşyaların ardında birçok insanın emeği bulunuyor. Biz arkadaki insanlara teşekkür etmeyi unutuyoruz. Ben bu performansla onlara teşekkür etmek ve sevgimi vermek istiyorum.” Sergide ayrıca Seğmenler Parkı’ndan çalınan ve İlhan Koman’a ait olan bronz heykelin orjinali de, sergileniyor. İtalya’dan sergi için özel olarak Ankara’ya getirilen heykelle ilgili olarak yapıldığı dönemdeki haberler, görseller ve bilgiler de sergide yer alıyor.
Ev sergisi, hafıza, benlik, birey, aile, kimlik kavramlarına yönelik birleştirici güç olmasının ötesinde komşu, mahalle, kent, toplum, çevre, yer, aidiyet, coğrafya gibi çok katmanlı anlamlara yönelik bir araştırmaya imkan sağlıyor. Sergi 4 Şubat 2018’e kadar ziyaret edilebilir.

BAKMADAN GEÇME!