Berlin’in yeni bakım yasasına ihtiyacı var

Güncelleme Tarihi:

Berlin’in yeni bakım yasasına ihtiyacı var
Oluşturulma Tarihi: Nisan 19, 2017 09:43

Berlin Sağlık Senatörü Dilek Kolat, kentin farklı etnik ve inançtan insanların en yoğun yaşadığı Avrupa kenti olduğunu, bunun bakım hizmetinde sıkıntılara yol açtığını söyledi. Bu konuda Berlin’in yeni bir yasaya ihtiyacı olduğunu belirten Kolat, şöyle dedi:

Haberin Devamı

“BAKIM her yaşta ve her kökende, her inançta kadını, erkeği, çocuğu ister göçmen olsun ister olmasın etkiliyor. Bu yüzden hastaların ve yaşlıların bakımı konusunda çalışmalar başlattık. Yasal düzenlemeler yapacağız. Daha iyi bakım sistemini hayata geçireceğiz. Bakma muhtaç olanlarla yakınlarını kapsayan bir çalışma olacak. Bu alanda çalışanların çalışma sürelerini yeniden düzenleyeceğiz. Ücretlerini iyileştirecek tasarı hazırlayacağız. Berlin’in gelişmiş bir bakım hizmetine ihtiyacı var. Bakım hizmeti alanında ağırlıklı olarak kadınlar çalışıyor. Çalışma bakanlığı döneminde başlattığım meslek eğitimini teşvik çalışmaları devam edecek. Bakım hizmetine önceliklerim arasında.”

SİGORTA PAYI DEVLETTEN

Almanya’da 800 bin civarında tek kişinin çalıştığı şirket var. Kazançları da çok düşük. Ortalama aylık kazançları 780 euro. Sigorta paylarını da bu düşük gelirden ödemek zorundalar. Bu da önemli bir miktarı tutuyor. Bu şirketlerin sigorta payının devlet tarafından ödenmesi için çalışma başlattık. Daha adil bir sağlık sistemi için bu yükün kalkmasını sağlayacağız.”

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!