Bergamalı sanatçılardan şiir gecesi

Güncelleme Tarihi:

Bergamalı sanatçılardan şiir gecesi
Oluşturulma Tarihi: Aralık 04, 2016 16:54

İZMİR'in Bergama ilçesinde çocukluk ve gençlik yıllarını geçiren Bergamalı şair Halim Yazıcı ve müzisyen Zafer Muhlis Uslu, Bergamalılara müzik ve şiir ile dolu bir gece yaşattı.

Haberin Devamı


Bergama Kültür Merkezi'nde (BerKM) düzenlenen şair Halim Yazıcı ve müzisyen Zafer Muhlis Uslu'nun gösterisini CHP'li Bergama Belediye Başkanı Mehmet Gönenç eşi Meltem Gönenç ile birlikte seyretti. Etkinlikte Bergama temalı şiirlerini seslendiren şair Halim Yazıcı'ya, müzisyen Zafer Muhlis Uslu, şairin şiirlerinden bestelediği ve geçtiğimiz ay piyasaya çıkan ‘Bu Seferlik Affedin' adlı albümünde yer verdiği besteleri ile eşlik etti. Yönetmen Mutlu Polat'ın yaptığı ‘CazKedisi & Kadim Pergamon' adlı şiirli kısa film de gösterildi.
Sanatçıları tebrik eden Bergama Belediye Başkanı Mehmet Gönenç; "Kadim Pergamon, Bergama'yı en iyi tanımlayacak gösterilerden birisi. Burada gerçekten büyülü bir hava var. Bu şehrin öyküsünü ve tarihini bilen, bu şehrin sokaklarında büyüyen çocuklar Kadim Pergamon'dan izler taşıyor. Bergama için yazan, üreten sanatçı, bilim insanı, edebiyatçılar olarak kendimizi çok şanslı hissediyoruz" dedi.
Daha sonra söz alan şair Halim Yazıcı ise; "Bergama'nın toprağında, rüzgarında, oksijeninde nefes almak, çocukluğumuzun ve gençliğimizin geçtiği topraklarda tekrar dostlarımızla buluşmak benim için büyük bir mutluluk kaynağı. Bergama'nın gerçekten diğer il ve ilçelere örnek olacak güzellikte ki yeni açılan kültür merkezinde sahne almak bizleri inanılmaz mutlu etti" dedi.
Sanatçılar Halim Yazıcı ve Zafer Muhlis Uslu'ya bu gösteri için özel olarak oluşturulan grupta, basgitarda Taner Ersoy, davulda Sunay Ersoy, gitarda Cem Şengül ve klavyede ise Gökhan Uzunlar eşlik etti. Etkinlik sonunda sanatçılar Halim Yazıcı ve Zafer Muhlis Uslu BerKM'de sevenleri için kitap ve CD imzaladı.

 


 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!