Belediyeden çiftçiye süt yemi desteği

Güncelleme Tarihi:

Belediyeden çiftçiye süt yemi desteği
Oluşturulma Tarihi: Şubat 29, 2016 18:03

Haberin Devamı

GAZİANTEP (AA) - Gaziantep Büyükşehir Belediyesi Tarımsal Hizmetler Daire Başkanlığınca Yavuzeli ilçesindeki koyun yetiştiricilerine süt yemi desteği verildi.

Yavuzeli Halk Eğitim Merkezinde düzenlenen törende konuşan Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, küçükbaş hayvanı ve sütü desteklemek için bu yardımları yaptıklarını belirtti.

Antep peynirinin tüm toplum kesimleriyle birlikte dünyaya tanıtılması gerektiğini ifade eden Şahin, ''Bunun içinde iyi oğlakların olması lazım. İyi oğlaklar için yem ve destek lazım. İnşallah mart ayında yağmur yağar. Çiftçilerimiz de sevinir biz de seviniriz" dedi.

Büyükşehir Belediyesi olarak Yavuzeli’ne yapılan hizmetleri hatırlatan Şahin, Rumkale'nin bir değer olduğunu ve bunu iyi kullanmak gerektiğini kaydetti.

Haberin Devamı

Yavuzeli Belediye Başkanı Kemal Sakan ise ilçede yaşayanların çoğunluğunun tarım ve hayvancılık ile uğraştığını söyledi.

Tarımsal Hizmetler Daire Başkanı İbrahim Yılmaz da tarıma destek çerçevesinde ilçelere desteklerinin devam ettiğini anımsatarak, yardımların ilçelere göre değiştiğini belirtti.

Yılmaz, Yavuzeli'de 389 çiftçiye kişi başı 500 kilo koyun süt yemi dağıtımı yapıldığını, ayrıca üye olan herkesin kendilerine müracaat etmesi durumunda bu yardımlarından faydalanabileceğini ifade etti.

Damızlık Koyun ve Keçi Yetiştiricileri Birliği Başkanı Haydar Demirezer, Belediye Başkanı Şahin’e aba giydirip bir kuzu oğlak hediye etti.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!