Belediye otobüsünü yakan 5 PKK'lı yakalandı

Güncelleme Tarihi:

Belediye otobüsünü yakan 5 PKKlı yakalandı
Oluşturulma Tarihi: Ocak 31, 2017 11:52

İZMİR'de belediye otobüsüne molotofkokteyli atıp yaktıkları ve terör örgütü propagandası yaptıkları iddia edilen, PKK/KCK terör örgütünün gençlik yapılanması YDG-H (Yurtsever Devrimci Gençlik Hareketi) üyesi 5 kişi Buca ilçesinde yapılan operasyonla yakalandı.

Haberin Devamı

Şüphelilerin evlerinde örgüte ait yasak yayınlar ile tarih eser niteliği taşıyan paralar ele geçirildiği belirtildi.

Terörle Mücadele, İstihbarat ve Özel Harekat şubelerine bağlı ekipler, İzmir'in Buca İlçesi Çamlıkule Mahallesi'nde geçen yıl haziran ve kasım aylarında, Buca- Konak hattında çalışan belediye otobüsüne molotofkokteyli atıp kundaklayan, başka bir araca da el yapımı patlayıcı ile saldırı düzenleyen, park halindeki iş makinesini yakıp, çeşitli adreslere bombalı görünümü verilmiş şüpheli paket bırakarak korku ve panik yaratan, duvarlara terör örgütü PKK'nın adını yazdıkları iddia edilen kişilere yönelik sabah saatlerinde eş zamanlı operasyon düzenledi.


Yakalanan 5 kişinin, PKK/KCK terör örgütünün gençlik yapılanması olan YDG-H içerisinde eylem ve örgüt propagandası yaptıkları, terör örgütü adına para topladıkları öne sürüldü. Bu kişilerin evlerinde yapılan aramalarda, 'tarihi eser' niteliğinde madeni paralar, örgüte ait çok sayıda yasak yayın ve dijital materyal ele geçirildiği bildirildi. Yakalanan 5 kişi, sağlık kontrolünün ardından emniyete götürüldü.


 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!