Bedelli askerlikte çarşı izni var mı, çarşı izni yapılıyor mu 2024? İşte Milli Savunma Bakanlığı açıklaması!

Güncelleme Tarihi:

Bedelli askerlikte çarşı izni var mı, çarşı izni yapılıyor mu 2024 İşte Milli Savunma Bakanlığı açıklaması
Oluşturulma Tarihi: Ocak 25, 2024 01:06

Bedelli askerlikte çarşı izinleri 2024, bedelli askerlik sınıflandırma sonuçlarını bekleyen adayların gündeminde yer alıyor. Milli Savunma Bakanlığı Askeralma Genel Müdürlüğü'nden yapılan duyuruya göre, başvuran ve ödemesini tamamlayan yükümlülerin bedelli askerlik yerleri 25 Ocak tarihinde ilan edilecek. Vatani görevini yetire getirmek üzere hazırlıklarını yapan adaylar bedelli askerlikte çarşı izni olup olmadığına odaklandı. Peki, bedelli askerlikte çarşı izni var mı, yapılıyor mu? İşte, o konu hakkında MSB açıklaması...

Haberin Devamı

Bedelli askerlikte çarşı izni var mı, sorusu günün öne çıkan konuları arasında yer alıyor. Normal şartlarda 6 aylık askerlik yapan er ve erbaşların çarşı izni bulunurken bedelli askerlik yapan vatandaşların da çarşı iznine tabii olup olmadığı gündeme geldi. Milli Savunma Bakanlığı bedelli askerlik çarşı iznine yönelik detayları internet adresinden yayınladı. İşte, bedelli askerlik çarşı izni hakkında bilgiler.

BEDELLİ ASKERLİKTE ÇARŞI İZNİ VAR MI?

Normal askerlik sürecinde 1 ay acemi birliği ve 5 ay usta birliği bulunmakta ve usta birliği olarak tanımlanan askerlik döneminde çarşı izni kullanılabilmektedir. Ancak 1 aylık acemilik döneminde böyle bir şey mümkün olmamaktadır. 

Dolayısıyla bedelli askerlik de acemilik olarak nitelendirildiği için çarşı izni bulunmamaktadır. Ancak pazar günleri istirahat günü olarak nitelenmektedir.