Bebekler güvenilir kişilere emanet edilmeli

Güncelleme Tarihi:

Bebekler güvenilir kişilere emanet edilmeli
Oluşturulma Tarihi: Ekim 17, 2016 10:17

ÇALIŞAN nüfusun yüzde 24.9’unu oluşturan kadınlar, anne olduklarında bebeklerini emanet edecekleri bakıcı kaygısı yaşıyor. Kadının çalışma yaşamında aktif rol almasının sosyal ve ekonomik bağımsızlık getirdiğini vurgulayan uzmanlar, anne rolünü üstlenen kadınların bakıcı seçiminde profesyonel kişilerle çalışmasını önerdi.

Haberin Devamı

İzmir Ekonomi Üniversitesi (İEÜ) Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu Çocuk Gelişimi Öğretim Görevlisi Betül Özkul, annelikle birlikte çalışan kadınların çocuklarını kime emanet edeceği sorusunun önem kazandığını vurgulayarak, “Sosyolojik katkı boyutundan ele aldığımız çalışan kadınların sorumluluklarına anne olmak eklendiğinde bu durum beraberinde birkaç soruyu gündeme getirir. Kadın çalışma hayatına dönerken bebeğinden ayrılmanın kaygısıyla birlikte bebeğine gerekli bakım desteğini sağlayacak bir bakıcı bulmaya çalışıyor. Doğumdan kısa bir zaman sonra iş hayatına başlayan annenin en önemli sorunu çocuğunu kime emanet edeceğidir. Bakıcı kişilerin dürüst, güvenilir referanslara sahip, iletişim dili sıcak, sabırlı ve dikkatli olması gereklidir. İlk aşamada olumlu izlenim olarak değerlendirilebilecek bu özellikler zaman içinde bebekle kurduğu iletişimde daha anlaşılır hale gelir, yerini yaşantıya bırakacak ve güven zeminini oluşturacaktır" dedi.
Annenin bakıcı ile bebeği birkaç hafta süreyle aynı ortamda görmesinin yararlı olacağını vurgulayan Cura, anne gözetiminde çocuğun bakım ihtiyaçlarını karşılayan bakıcı için ailenin taleplerini anlamak ve karşılıklı fikir alışverişinde bulunmanın ileriye dönük yarar sağlayacağını söyledi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!