Baz eyleminde üçüncü gün

Güncelleme Tarihi:

Baz eyleminde üçüncü gün
Oluşturulma Tarihi: Şubat 08, 2016 15:05

Kennedy Caddesi’ndeki baz istasyonuna tepki gösteren ve üç gündür baz istasyonu önünde eylem yapan çevre sakinleri, “Sağlığımızı tehdit eden bu ucubenin kaldırılması yönünde sesimizi yükseltmeye devam edeceğiz” dedi.

Haberin Devamı

Kennedy Caddesi’nde bir GSM firması tarafından kaldırımın üzerine kurulan baz istasyonunun kaldırılmasını talep eden çevre sakinleri, 3 gündür baz istasyonun bulunduğu yerde buluşarak eylem yapıyor. İlk eylemlerini cuma akşamı gerçekleştiren kalabalık, “Sağlığımızı tehdit eden bu ucubenin kaldırılması yönünde sesimizi yükseltmeye devam edeceğiz” dedi.

KALDIRILANA KADAR DEVAM EDECEĞİZ

‘Sağlık hakkın için ayağa kalk Kennedy Caddesi sakinleri’, ‘Radyasyon değil oksijen istiyoruz’ yazılı pankartlar açarak sloganlar atan kalabalık adına basın açıklamasını okuyan mahalle sakini Dilek Bektaş, kurulan baz istasyonunun sağlıkları için büyük risk taşıdığını ve 28 Ocak gecesi sabaha karşı caddelerinde bulunan bir kaldırımın üzerine gizlice monte edildiğini iddia ederek, “Kaldırılana kadar mücadelemiz devam edecek” dedi. Caddenin bağlı olduğu Barbaros Mahallesi Muhtarı Fikriye Akyüz ise, “Kurulduğu ilk günden beri mahallelimizin sağlına tehdit oluşturan bu yapıyı elinde sonunda kaldırtacağız, başlattığımız imza kampanyasında sayılar her geçen gün artıyor” diyerek eylemlerin devam edeceğini iletti.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!