Bayramda bankalar da tatil olsun

Güncelleme Tarihi:

Bayramda bankalar da tatil olsun
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 14, 2017 14:04

Ankara Giyim Sanayicileri Derneği (AGSD) Başkanı Canip Karakuş, Kurban Bayramı tatilinin bankaları da kapsamasını talep etti. Karakuş, “Esnaf ve tüccardan bu yönde büyük talep var. Lütfen Bakanlar Kurulu dikkate alsın” dedi. 

Haberin Devamı

Kurban Bayramı tatilinin 10 gün olup olmayacağı yönündeki Bakanlar Kurulu kararı beklenirken Karakuş, hem iş dünyasının hem de vatandaşların bayram süresince ödeme derdine düşmemesi için bankaların da hizmet dışı kalması gerektiğini vurguladı. Bankaların işlem yapması durumunda insanların mağdur olacağının altını çizen Karakuş, özetle şunları söyledi:

MAĞDURİYET DEĞİL SEVİNCİ YAŞATMALI

“Hâlbuki tatilin amacı mağduriyet yaratmak değil, bayram sevinci yaşatmak olmalı. Özellikle turizmin canlanması için yoğun gayret sarf eden hükümetimiz, Kurban Bayramı tatilini 10 güne çıkarmaya hazırlanmaktadır. Bakanlar Kurulu’ndan 10 günlük tatil kararının çıkmasını beklerken, tatil kapsamına bankaların da dâhil edilmesini bekliyoruz.

KİŞİ VE KURUMLAR RAHAT NEFES ALIR

Tatilde bankalar hizmet dışı kalırsa; çeki, senedi, alacağı, borcu olan insanımız tatilde bunlarla uğraşmak zorunda kalmaz, özellikle ödemesi olan kişi ve kurumlar rahat bir nefes alır. Bayramın bayram gibi yaşanması, vatandaşlarımızın huzur içinde Kurban Bayramı’nı geçirmeleri için bankacılık hizmetlerinin de faaliyet dışı bırakılması yerinde bir karar olacaktır.”

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!