GeriSeyahat Bastıran yaz sıcağına püfür püfür çözüm
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi
Bastıran yaz sıcağına püfür püfür çözüm

Bastıran yaz sıcağına püfür püfür çözüm

Yaz sıcakları artık kendini iyiden iyiye hissettirmeye başladı. Sıcak havalarda yerimden pek kalkmasam da, son günlerde benim bile bıyığımdan şıpır şıpır ter damlamaya başladı. Sonunda canıma tak dedi, eve bir klima almaya karar verdim.

Çarşıya çıktığım gibi de soluğu bir İklimsa mağazasında aldım. İklimsa mağazalarında sadece ısıtan veya soğutan, diğer bir deyimle ortamı iklimlendirmeye yarayan cihazlar satılıyor. Gezerken de gördüm ki, meğer klima deyip geçmemek gerekiyormuş.

Havanız tertemiz:

Sharp Plasmacluster


Sharp Plasmacluster serisi havayı sadece ısıtmakla veya soğutmakla kalmayıp, üstüne bir de pirupak temizlemesiyle ilgi çekiyor. Bu klima içinden geçen havayı özel filtrelerden geçirerek süzerken, ortama verdiği pozitif ve negatif iyonlarla küf, bakteri, mantar, virüs ve benzeri alerjenlerin ortam havasından uzaklaştırılmasını sağlıyor. Öyle ki; yapılan testlerde bu klimanın ortam havasında yer alan grip virüslerinin yüzde 99’undan fazlasını temizleyecek kadar etkili olduğu belirlenmiş. Sigara içilen, evcil hayvanların barındığı, şehrin duman altında kalan işlek bölgelerine yakın mekanlar için Sharp Plasmacluster serisi gözüme ideal göründü.

Bir taşla dört kuş:

MItsubIshI Inverter


Evinize bir klima taktırmak istediğinizde, bunun dışarıya yerleştirilecek olan havalandırma ünitesini de düşünmek zorundasınız. Genelde evinize takacağınız her klima, kendine ait ayrı bir havalandırma ünitesine ihtiyaç duyar. Ama diyelim ki hem salona, hem yatak odasına birer klima yerleştirmek istiyorsunuz, ve binanızın dışında harici üniteyi koyacak yer yok. İşte bu gibi durumlarda imdada Mitsubishi Inverter Multi-split klima yetişmiş. Bu klimanın en büyük özelliği, tek bir dış üniteyle iç mekanda dört adet klimayı desteklemesi. Böylece klima takacağınız mekanlar arasında seçim yapmak zorunda kalmadığınız gibi, duvarlarınızı dış ünitelerle doldurmamış oluyorsunuz.

Geniş mekanlarA:

MIdea Pac Serisi


Duvar tipi klimaların yanında havalandırma kanallarıyla tavandan sarkabilen kaset tipi klimalar, kalorifer peteği gibi aşağıya yerleştirilebilen yer tipi klimalar veya odanın bir köşesinde buzdolabı gibi duran salon tipi klimalar da dikkatimi çekti. Midea Pac serisi içinde yer alan bu tip klimalar, daha çok büyük mekanların iklimlendirilmesi için düşünülmüşler ve genel olarak oldukça yüksek kapasite sunuyorlar. Midea Pac serisi işyeri veya restoran gibi geniş mekanların yanında, geniş salonlar ve farklı kurulum seçenekleri arayanlar için de alternatif sunuyor.

EkonomiK:

SamuI SplIt Serisi


Gelelim benim gibi emeklilerin asıl önem verdiği kritere: Bütçeye. Farklı marka ve modellerin sunduğu teknolojik olanaklara insanın içi gidiyor gitmesine, ama havalar da öyle sıcak ki, bütçesi dar da olsa insan bir şekilde serinlemek istiyor. İklimsa’da bulabileceğiniz en hesaplı klimalar Samui. Uzaktan kumandasından nem alma özelliğine, hızlı soğutmadan çok açılı havalandırmasına kadar bir klimada arayabileceğiniz bütün temel özelliklere sahip olan bu ürünler, İklimsa güvencesiyle ve 3 yıl garantiyle satılıyorlar. Klima dediğin ucuz olsun işimi görsün, ama hem kendisi hem arkasındaki destek sağlam olsun derseniz, Samui markasını düşünebilirsiniz.
False