Başkentli evinin yanında AVM istiyor

Güncelleme Tarihi:

Başkentli evinin yanında AVM istiyor
Oluşturulma Tarihi: Mart 31, 2016 14:51

Konut tercihlerini etkileyen unsurların belirlenmesi amacıyla yapılan "Ankara'nın Konut Eğilimleri Araştırması"nda, Başkentlilerin evinin yanında alışveriş merkezi istediği belirlendi.

Haberin Devamı

Ankara Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü’nce gerçekleştirilen araştırmada, Başkent’in merkez ilçelerindeki bin kişi ile 27 soru üzerinde birebir görüşmeler gerçekleştirildi. Çevre ve Şehircilik İl Müdürü Banu Aslan Can araştırma hakkında şu bilgileri verdi:

CAMİ İKİNCİ, SAĞLIK ÜÇÜNCÜ SIRADA

"Ankara merkezde ikamet eden vatandaşların yüzde 88'i çekirdek aile yapısında. Hane içerisinde ortalama 5 kişi yaşıyor. Bunların yüzde 81'i 3+1 yapılarda ikamet ediyor. Yüzde 72'si ileride daha geniş 3+1 ya da 4+1 konutlarda yaşamayı istiyor. ‘Konutun yakın çevresinde mutlaka olması gerektiğini düşündüğünüz ya da olmasını istediğiniz alanların önem sırası nedir?’ sorusuna yüzde 57 oranında AVM', ikinci sırada camii, ibadethane ve üçüncü sırayı ise sağlık merkezi yahıtını aldık. Anket çalışmamızın amacı, ilimizde yaşayan bireylerin konut tercihlerini etkileyen en önemli unsurların neler olduğunun, kullanıcı istemlerinin ve tercihlerinin tespit edilerek, Ankara'daki konut kriterleri hakkında genel kanaat oluşturulması.”

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!