Başkan Kocamaz iftarda projeleri anlattı

Güncelleme Tarihi:

Başkan Kocamaz iftarda projeleri anlattı
Oluşturulma Tarihi: Haziran 21, 2016 14:28

MERSİN ve ilçelerde görev yapan gazetecilerle iftarda buluşan Büyükşehir Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz, yapılan hizmetler ve planlanan projeler hakkında bilgi verdi.

Haberin Devamı

Sarnıç Restaurant’ta düzenlenen iftara Kocamaz’ın yanı sıra Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Haluk Tunçsu, Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Ahmet Ünal ve basın mensupları katıldı. İftar sonrası konuşan Başkan Kocamaz, turizmle ilgili çalışmalara hız vereceklerini, Tarsus’ta yeni bir İhtisas Organize Sanayi bölgesi kurulduğunu söyledi.

Ulaşım Master Planı içerisinde en son toplantının geçen hafta gerçekleştirildiğini kaydeden Kocamaz şöyle devam etti:

"Planımız Bakanlık tarafından kabul edildi ama bu raylı sistem bölümü daha henüz Bakanlıkta görüşülecek. Oraya alternatifli projeler sunuyoruz. Bakanlık bu projelerden hangisini uygun görürse hemen detaylı projelerini hazırlayıp, hedefimiz yıl başına kadar raylı sistem ihalesine çıkabilmek. Belki bu dönem sonuna kadar tamamını bitiremeyebiliriz. Bunun da nedeni bakanlığın vereceği karara göre belki bazı bölgelerde yerin altına girilmesi gerekecek. Bazı bölgelerde zeminden, bazı bölgelerde ise daha yukarıdan gidilmesi gerekebilir. Karma bir sistem önerisi de var. Mersin tarihinde çok önemli ve belki 100 yıl hizmet verecek böyle bir toplu ulaşım ağında hata yapmak istemiyoruz."

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!