Başkan Ergül: Su kesintisinin önüne geçeceğiz

Güncelleme Tarihi:

Başkan Ergül: Su kesintisinin önüne geçeceğiz
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 05, 2017 14:00

Başkan Ergül: Su kesintisinin önüne geçeceğiz

Haberin Devamı

İbrahim ASLAN/SİNOP, (DHA) - SİNOP Belediye Başkanı Baki Ergül, hayata geçirecekleri yeni bir proje ile su kesintisini önleminin önüne geçeceğini açıkladı.

Sinop Belediye Başkanı Ergül, içme suyu hatlarında yapılacak bakım ve yenileme çalışması ile ilgili yaptığı açıklamada, “8-10 noktaya hat vanası koyacağız. Şuan Ayancık-Erfelek birleşim noktasında su borusu değiştiriyoruz.Biz suyu Erfelek barajından kesiyoruz, tabi bu suyu ilk olarak boşaltıyoruz daha sonra ise bakım onarımı yaparak tekrar suyu veriyoruz" diyerek şöyle konuştu:
"Dediğimiz gibi bu suyu kesmesi bir gün sürüyor, onarımını yaptıktan sonra suyu hazır konuma getirmek bir gün sürüyor.Tabiki de bu modern çağda hoş değil bir gün çok önemli bir zaman, biz suyu dereden alıp vermiyoruz suyun içine daha sağlıklı olması için demir, klor ilave ediyoruz.  Dediğimiz gibi 8-10 noktaya hat vanası konulacak. Örnek verecek olursak diyelim ki Meydankapı mahallesinde arıza var, Korucuk’tan suyu keseceğiz daha sonra ise sadece Meydankapı ile Korucuk arasındaki suyu keserek bunun onarımını yapacağız bu işlem tahmini olarak sadece suyu kesmesiyle 15 dakika vermesiyle 15  dakika sürecek. Bu işlem ise yazın maalesef olmaz, yaz dönemi Sinop’un yoğun bir dönemi o yüzden suyu kesemeyiz. Yaz sonunda bu projemizi gerçekleştireceğiz” dedi.

FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!