Başkan Dinçer: Mesleki eğitim özendirilmeli

Güncelleme Tarihi:

Başkan Dinçer: Mesleki eğitim özendirilmeli
Oluşturulma Tarihi: Nisan 03, 2017 13:04

Başkan Dinçer: Mesleki eğitim özendirilmeli

Haberin Devamı

MERSİN Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği (Mersin ESOB) Başkanı Talat Dinçer, istihdam seferberliği kapsamında mesleki eğitimin de özendirilmesini önerdi.
Çalışma Bakanlığı Uluslararası İş Gücü Piyasası Genel Müdürü Sadettin Akyıl, SGK Primler Daire Başkanı Gökhan Tuna, SGK Mersin İl Müdürü Necmettin Öz, İŞ Kur İl Müdür Yardımcısı Tuncer Aslan ile birlikte Mersin ESOB Başkanı Talat Dinçer’i ziyaret etti. Ziyarette konuşan Akyıl, Çalışma Bakanlığı'nca hayata geçirilen teşviklerin piyasaya olan yansımalarını yerinde görmek amacıyla sahaya indiklerini söyledi. Akyıl, şöyle devam etti:
"Mersin’de esnaf teşkilatının zirve kuruluşu Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği başta olmak üzere, ticaret odaları, organize sanayi bölgeleri, sanayi siteleri, STK’lar, sendikalarla bir araya geliyoruz. Ziyaretlerimizde başlatılan mili istihdam seferberliği kapsamında asgari ücretin 773 TL tutarındaki vergisinin devletçe karşılanmasının yansımasını yerinde öğreniyoruz. Ayrıca hayata geçirilen bu teşvik ve uygulamalar hakkında sizlerin önerilerini almak, artılarımızı eksilerimizi yerinde tespit etmek, bu konuda görüşlerini öğrenmek istiyoruz."
Mersin ESOB Başkanı Dinçer de milli istihdam seferberliğinin ülke ekonomisinin büyümesi, işsizliğin asgari seviyeye çekilmesi açısından büyük önem taşıdığını ancak basit usuldeki esnafın çeşitli endişeler yaşadığını söyledi. Esnaf ve sanatkarın yetiştirecek çırak, kalfa, usta bulamakta sıkıntı çektiğini ifade eden Dinçer, "Milli istihdam seferberliği kapsamında mesleki eğitim özendirilerek taçlandırılmalı. Bugün ülkemizin ve ilimizin en büyük sorunu işsizlik ama bizlerin de en büyük sorunu kalifiye eleman bulamamak" diye  konuştu.
MESLEKİ EĞİTİME DARBE
Dinçer, 4+4+4 sisteminin mesleki eğitime darbe vurduğunu da vurgulayarak şu görüşleri dile getirdi: 
"Eskiden 4-5 bin öğrencinin eğitim gördüğü ve atölye bulmakta zorlandığımız mesleki eğitim merkezlerinde bugün sadece berberlik, kuaförlük, güzellik ve cilt bakımı alanlarında 200 -300 öğrenci eğitim görüyor. Onun harici öğrenci yok. Böyle olunca nitelikle ara elaman ihtiyacı had safhalarda. Bir an önce mesleki eğitim özendirilmeli; işyeri açarken ustalık belgesi aranması şartı yeniden getirilmeli. Yine meslek liselerinde öğrenciler pratik eğitime yönlendirilmeli ve onların primleri devletçe karşılanmalı."

MERSİN, (DHA)
FOTOĞRAFLI
 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!