GeriSeyahat Başbakanlık önü pazar yeri gibi
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi
Başbakanlık önü pazar yeri gibi

Başbakanlık önü pazar yeri gibi

Ankara'nın ‘Bakanlıklar’ Semti'ndeki Başbakanlık Binası’nın çevresi, çeşit çeşit mal satan seyyar satıcılarla, tam bir pazar yerine döndü.

Binanın bulunduğu sokağa güvenlik nedeniyle araç bile park ettirilmezken, sokağın içine kadar giren işportacılar rahatlıkla tezgahlarını kurabiliyor. Çakmakçıdan simitçisine, mısırcısından iççamaşırı satanına kadar, Başbakanlığı kuşatan tezgahlarda ne ararsanız var. Civardaki bir çok bakanlık da bu görüntüden rahatsız. Hiç bir ülkede rastlanmayacak bu manzara özellikle de Başbakanlığa gelen yabancı heyetleri şaşırtıyor.

Sokak başında çakmakçı

Başbakanlığın bulunduğu sokağın hemen karşısına yerleşen çakmakçının sık sık yinelediği ‘‘Haydi çakmaklara gaz’’ çağrısı, sokağın ‘resmi sessizliği’ni ortadan kaldırıyor. Çakmakçının yakınında ise devlet ile işi olanların ihtiyaç duyacakları düşüncesi ile çeşit çeşit kalem satan bir kalemci tezgahı var.

Külot satan bile var

İşportacılar arasında en cesuru, iç çamaşırlarını sergileyen seyyar satıcı. Çünkü bu satıcı, külot ve çorap sattığı tezgahını diğer arkadaşlarını atlatarak Başbakanlık sokağının içine kadar sokmuş. Kadın ve erkek için çeşit çeşit paçalı, paçasız külotların bulunduğu tezgahın Başbakanlığa uzaklığı sadece 20 metre.



False