Başbakan Yıldırım'dan önemli açıklamalar

Güncelleme Tarihi:

Başbakan Yıldırımdan önemli açıklamalar
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 22, 2017 17:41

Başbakan Binali Yıldırım Gürcistan'a yapacağı ziyaret öncesi açıklamalarda bulundu. İşte Yıldırım'ın açıklamalarından satır başları:

Haberin Devamı

"Normalleşmeye esas birçok kısıtlama tamamen kaldırılmış durumda. Neler oldu? Müteahhitlik hizmetleri, turizm işletmeciliği dahil altı alanda Türk firmalarına uygulanan yasak kısıtlamalar Mayıs ayı içinde kaldırılma kararı alınmıştır. Rusya'da faaliyet gösteren firmaların Türk personel çalıştırmasına yönelik yasaklar kaldırılmıştır. Ülkemizden ithalatı yasaklanan bazı ürünlere yönelik yasaklar 1 hafta içinde sonlandırılacaktır. 

Vize konusunda uçuş personeli ve hizmet pasaportuna yönelik yasaklar kaldırılmış olacaktır mayıs ayında. Akkuyu nükleer santralinin stratejik yatırım sınıfında desteklenmesine yönelik bir prensip kararı alınmıştır.

Domates bu ilişkilerin sembolüne dönüştü. Aslında domates dışında hemen hemen her konuda ciddi ilerleme sağlandı. Domates konusunda hassasiyetimizi de onlara ilettik. Biraz daha zamana ihtiyaç var. Ama bir hüküm yer aldı… Mevsimsel ithalata izin verilmesi yoluyla ilk adım atılmış oldu.

Haberin Devamı

Rusya da kendi tarımsal üretimini korumak istiyor. Buna da saygı duyuyoruz. Ama topyekun bakınca kısıtlamaların miktarı çok azaltılmıştır.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!