Başbakan Binali Yıldırım'dan Devlet Bahçeli'ye 'idam' yanıtı

Güncelleme Tarihi:

Başbakan Binali Yıldırımdan Devlet Bahçeliye idam yanıtı
Oluşturulma Tarihi: Kasım 01, 2016 12:52

AK Parti grup toplantısında konuşan Başbakan Binali Yıldırım, MHP lideri Devlet Bahçeli'nin idam çıkışına yanıt verdi. Başbakan Yıldırım, "İdam meselesi bir anayasa meselesidir. Anayasa da bir uzlaşma meselesidir. Diğer partilerle bu konuda bir mutabakat sağlanırsa milletin umumi arzusu olan sınırlandırılmış bir düzenleme yapılabilir. Bu talebe kulak tıkayacak değiliz ancak bunu tek başımıza yapamayacağımızın ve geriye doğru işlemeyeceğinin bilinmesi gerekiyor" dedi.

Haberin Devamı

Başbakan Binali Yıldırım, idam tartışmalarını değerlendirerek, "İdam meselesi bir anayasa meselesidir. Anayasa da bir uzlaşma meselesidir. Diğer partilerle bu konuda bir mutabakat sağlanırsa milletin umumi arzusu olan sınırlandırılmış bir düzenleme yapılabilir. Bu ne zaman gündeme geldi? 15 Temmuz darbe girişiminde gündeme geldi. Canı yanan milletimiz sorumluların cezasız kalmamasını ve bunun gibi alçak girişimlerin bir daha olmamasını istiyor. Bu talebe kulak tıkayacak değiliz ancak bunu tek başımıza yapamayacağımızın ve bunun geriye doğru işlemeyeceğinin bilinmesi gerekiyor. Sayın Bahçeli’nin teklifini dikkate alacağız" diye konuştu.

BAHÇELİ NE DEMİŞTİ?

MHP lideri Devlet Bahçeli, bugün grup toplantısında yaptığı açıklamada "Madem idam cezasına ihtiyaç vardır, madem milletimiz bunu istemektedir; o halde bahaneye, kaçak güreşmeye, fuzuli konuşmaya gerek yoktur. AKP hazırsa MHP dünden vardır" dedi. 



BAKMADAN GEÇME!