Baroş varken Forlan'a gerek yok

Hakan Ünsal, G.Saray’ın yeni transferlerini ve almayı planladığı futbolcuları değerlendirdi.

Haberin Devamı

“Oyunculuk kalitesi olarak Forlan’ın Baros’tan çok büyük farkı yok. Hatta ona göre dezavantajları var... Baros, Türkiye’deki sertliğe alışmış ve burada kendini kanıtlamış bir golcü. Forlan ise, hem pahalı hem de sertliği görünce kayboluyor.

G.SARAY’da şimdi herkes Diego Forlan’ı konuşuyor. Kulüpte her şey bu oyuncuya endekslenmiş gibi. Varsa yoksa Forlan... Evet, Uruguaylı iyi bir futbolcu ama Galatasaray’a verebilecekleri konusunda çok ciddi tereddütlerim var.
Oyunculuk kalitesi olarak Milan Baros’tan çok büyük farkı yok. Hatta Baros’a göre büyük bir dezavantajı da var... Baros, Türkiye’deki sert futbola, yakın markaja alışmış ve denenip sonucu alınmış bir futbolcu. Attığı ve attırdığı gollerle bu ligde rahatlıkla oynayacağını kanıtladı. Ama Forlan’ın oyun stiline bakarsak; sert ve yakın markajda kaybolan bir oyuncu. Ayrıca, Baros varken ‘Baros’un ikizi’ alınıyormuş gibi bir durum söz konusu. Diğer taraftan Forlan’ın yüksek maliyetini de göz önünde bulundurunca, bu transfer ne kadar gerekli, tartışılır.

Haberin Devamı

Selçuk’a evet ama...

Galatasaray’ın transfer ettiği futbolculara gelince... Selçuk İnan, özellikle de yerli olması itibariyle, alınabilecek en iyi orta saha oyuncusu idi. Bu bakımdan çok doğru bir tercih. Ama yeterli mi, kesinlikle hayır. Selçuk’un yanına en az onun ayarında hatta ondan daha kaliteli bir orta saha oyuncusu lazım. Son yıllarda Galatasaray’ın en büyük problemi; defanstan topu alıp oyunu başlatacak ve yönledirecek bir futbolcunun olmayışı idi. Selçuk bu sorunu bir nebze olsun halleder ama dediğim gibi bir tek onunla olmaz.
Ujfalusi de gerek tecrübesi ve gerekse muhteşem fiziği ile mantıklı bir transfer. Galatasaray’ın böyle bir oyuncuya şiddetle ihtiyacı vardı.

Elmander joker olur

Elmander zaten Fatih Terim Hoca’nın jokeri olacak. Onu sağ kanatta da oynatabilirsin, önde de. Ama “Elmander sağ kanadın oyuncusu mu?” diye soracak olursanız, bana göre değil. Peki, “Galatasaray’ın ön tarafında oynayacak oyuncu mu?” O da değil. Eğer Galatasaray yeni bir golcü almazsa, yine en çok golü Baros atar.
Ceyhun Gülselam, Trabzonspor’da var olan yeteneklerini iyi kullanamadı ve kendini geliştiremedi. Ama bu imkanı Fatih Hoca ile bulacaktır.
Ceyhun’un dışında, Fatih Hoca ile performansını yükseltecek 4 oyuncu daha var:
1-) Pino. 2-) Çağlar. 3-) Kazım. 4-) Sabri.
Ben yeni sezonda bu oyuncularda büyük değişim bekliyorum.

Haberin Devamı

Yeni kaleciyi mutlaka Claudio Taffarel seçmeli

G.SARAY’ın iyi transferler yaptığı nasıl tartışılmaz bir gerçekse, önemli eksiklerinin de olduğu gerçek. Kaleye, sağ kanada, orta sahaya ve forvete takviye yapılması şart.
G.Saray her şeyden önce büyük bir kaleci almak zorunda. Kaleci antrenörlüğüne Taffarel’in getirilmesi bence bu yönde atılan önemli bir adım oldu. Çünkü Taffarel, son yıllarda iyi kalecilerin yetiştiği Güney Amerika’yı avucunun içi gibi bilen bir futbol adamı.
Ayrıca, “Büyük kaleci alacağım” diyorsan, antrenörlüğünü yapacak adam da Taffarel gibi büyük bir isim olmalı. Bu bakımdan, kaleci transferi yapılırken, onun söyleyecekleri muhakkak dikkate alınmalı. G.Saray’ın diğer önemli eksiği, sağ kanat... Tamam, bu mevkide Sabri var, ama tek başına onunla olmaz. Sabri’yi itecek, zorlayacak, rekabet edecek bir futbolcu lazım. Bu oyuncunun Serkan olmadığı da çok belli.

Haberin Devamı

3 milyon Euro fazla ver Drogba’yı al

ÖĞRENDİĞİMİZ kadarıyla Diego Forlan’ın 3 yıllık maliyeti 21 milyon Euro, Didier Drogba’nın ise, kulübü bedelsiz serbest bıraktığı taktirde 24 milyon Euro.
‘Forlan mı, Drogba mı’ tartışmasına girersek, kesinlikle Drogba derim. Nedenlerini maddeler halinde sıralayacak olursak;

1-Galatasaray taraftarı uzun zamandır böyle büyük bir yıldızı ve golcüyü görmek istiyor. Drogba gelirse, bu zamana dek 20 binlerde seyreden kombine bilet satışı 40 bine fırlar. Türk Telekom Arena’daki her maçta tribünleri dolduracağın gibi, gideceğin her deplasmana da bu yıldızın bereketini götürürsün.

2-Drogba sadece kombine ve bilet sattırmaz, forma satışlarını da patlatır. Tek başına bu adamın isminin olduğu formalar bile 100 bin tane satar.

Haberin Devamı

3-Forlan ile ikisini oyunculuk kalitesi anlamında karşılaştırırsak; Drogba vursan yıkılmayacak bir adam. Onunla bire bir mücadeleye girecek stoperin vay haline. Türkiye’deki stoperler çekinir Drogba ile oynarken. Ama Forlan, iki defa sert girdiğin zaman kaçacak bir oyuncu.

4-Drogba gibi kaliteli ve istikrarlı bir golcü, her sezon takıma en az 10 maç kazandırır.
Bütün bunları alt alta toplayacak olursak, Forlan’a 21 milyon Euro vermektense, 24 milyon Euro harcanıp Drogba’nın alınmasını çok daha mantıklı görüyorum.

Yazarın Tüm Yazıları