Baro’da zor yarış

Güncelleme Tarihi:

Baro’da zor yarış
Oluşturulma Tarihi: Ekim 09, 2016 12:37

Antalya Barosu, bugün yeni başkanını seçiyor. Alper Tunga Bacanlı’nın aday olmadığı genel kurulda Soner Ustaoğlu, Polat Balkan, Levent Geçerler ve Ali Çelik yarışacak.

Haberin Devamı

 

Yaklaşık 3 bin 500 üyeyle Türkiye’nin 4’üncü büyük barosu olan Antalya Barosu’nda başkanlık yarışına katılacak Ustaoğlu, ‘kimsenin arka bahçesi olmayacaklarını’ söylerken, Balkan katılımcı bir baro sözü verdi. Geçerler, broşür dağıtmak yerine fidan diktiklerini belirtirken, Çelik de ‘korkusuz bir baro’ vaadinde bulundu.

 

Antalya Barosu, bugün yapılan genel kurulda yeni başkanını seçecek. Mevcut başkan Alper Tunga Bacanlı’nın aday olmayacağını açıkladığı Antalya Barosu’nda Polat Balkan, Soner Ustaoğlu, Ali Çelik ve Levent Geçerler başkanlık için yarışacaklarını açıkladı. Yeni başkan ve yönetim kurulunun belirleneceği baro kongresinde, Türkiye Barolar Birliği (TBB) delegeliği için de heyecanlı bir yarış yaşanması bekleniyor. Yaklaşık 3 bin 500 üyesiyle Türkiye’nin sayısal olarak 4’üncü büyük barosu olan Antalya Barosu’nun yönetim kurulu 1 başkan ve 10 üyeden oluşuyor. Baro başkanının ayrı, yönetim kurulu üyelerinin ayrı belirlendiği genel kurulda seçimler çarşaf liste yöntemiyle yapılıyor.

USTOĞLU: ARKA BAHÇE DEĞİLİZ

Haberin Devamı

Baro başkanlığına aday olan Antalya Barosu Genel Sekreteri Soner Ustaoğlu, “Avukatların hak ettikleri saygınlığı tekrar kazanmaları için çalışacağız. ‘Eğitim barosu’ haline getireceğimiz Baroda özellikle genç avukatların eğitimli yetişmeleri konusunda önemli çalışmalar yürüteceğiz. Evrensel hukuk çerçevesinde bir duruşumuz var. Yönetimimizdeki baro, herhangi bir partinin arka bahçesi olmayacak” diye konuştu.

BALKAN: 1 BAŞKAN VE 10 ÜYE İLE OLMAZ

Antalya Barosu Yönetim Kurulu Üyesi olan Polat Balkan, “Aylardır işin ağırlığına ve ciddiyetine uygun bir çalışma yürüttük. Cumhuriyetin sağladığı olanaklar ve demokrasiden taviz vermeden, öneminin bilinciyle hareket edeceğiz. Mustafa Kemal Atatürk’ün ilkeleri yolunda bir yönetim anlayışında olacağız. Doğru bildiklerimizi uygulamayı her zaman sürdüreceğiz. Antalya Barosu’nun 1 başkan ve 10 üyeyle yönetilebileceğini düşünmüyoruz. Avukatların sözünü söyleyebileceği ve ortak aklın oluşturulabileceği toplantılar yapmayı planlıyoruz” dedi.

Haberin Devamı

GEÇERLER: HAK EDİLEN ÜCRETLER ALINMALI

4 dönem yönetim kurulu üyeliği, bir dönem başkan yardımcılığı yapan Levent Geçerler, “Siyasallaşmamış, hukukun üstünlüğüne ve gelişimine katkı koyacak, avukatlık onurunu yücelten, temel insan haklarını ve bağımsız yargıyı temin etmek için mücadele eden bir baro için elimizden gelenin gerçekleştireceğimizi umuyoruz. Eğitimler ve avukatların hak ettikleri ücretleri almaları, bizim de üzerinde durduğumuz konular. CMK ve adli yardım ücretlerinin angarya olmaktan çıkıp gerçek ücretlendirmelerle yapılması gerektiğini düşünüyoruz” ifadelerini kullandı.

ÇELİK: YÖNETİME HAZIRIZ

Başkan Adayı Ali Çelik de, “Göreve talip olan tüm arkadaşlarımızı yürekten kutluyoruz. Baro seçimleri için 7 aydır gece-gündüz çalıştık. Yönetime hazırız. Değişimi destekleyeceklerine inanıyoruz. Değişmeyen tek şey değişimin kendisidir. Antalya Barosu Genel Kurulunun sağduyusuna da güveniyoruz. Daha şeffaf, daha katılımcı, hesap verebilir bir baro yönetimi vaat ediyoruz. Özellikle genç avukatların sorunlarına eğiliyoruz” diye konuştu. 

 

Haberin Devamı

10 KİŞİLİK YÖNETİM DE SEÇİLECEK 

Bir başkan ve 10 üyeden oluşan baro yönetim kurulu için Manavgat ve Alanyalı avukatlar önseçimle kendi adaylarını belirliyor. Manavgat’ı temsilen Can Ercan ve Alanya’yı temsilen de Ertuğrul Hüseyin Yeşildal, 4 baro başkan adayının da yönetim listesinde ortak isim olarak yer alıyor. Bu iki ortak ismin dışında adayların yönetim kurulu listeleri şöyle şekillendi: Polat Balkan listesini Baro Başkan Yardımcısı Güler Yılmaz Birol, baro yönetim kurulu üyesi Hüseyin Geçilmez, Kadın Hakları ve Toplumsal Cinsiyet Eşitliği Kurulu Başkanı Feden Şengün, Hakan Özen, Cenk Soyer, Hidayet Canruh ve Özhan Karazeybek oluşturdu.


ADAYLARIN
LİSTELERİN
KİMLER VAR

Haberin Devamı

Soner Ustaoğlu yönetim listesine Abide Mine Çine Şen, Özgür Yılmaztürk, Erman Yüksel Keskin, Hüseyin Soydan, Çağlar Şener, Salim Aykut, Süleyman Yılmaz ve Cihat Özmen’i aldı. Levent Geçer’in listesinde de Baro Yönetim Kurulu Üyesi Alper Köleoğlu, Elif Hondu Çil, Eylem Has, Şenay Özaltan, Mehmet Kaya, Taylan Altınkum, Ersan Satılmış ve Salihcan Yetkin bulunuyor. Ali Çelik’in ‘Baroda Değişim Hareketi’ diye adlandırdığı ekibinde ise Abdurrarman Öztekin, Başak Önal Tandoğan, Haldun Halit Kepez, İsmail Aksöz, İsmail Gürocak, Mustafa Altan Kızıltan, Serdar Şehap ve Yadigar Gedik Toy yer alıyor.

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!