Bariyer kalktı otoparkçı geldi

Güncelleme Tarihi:

Bariyer kalktı otoparkçı geldi
Oluşturulma Tarihi: Aralık 07, 2015 15:08

Ruhsatsız olduğu gerekçesiyle 6 ay kapalı kalan Hacettepe Üniversitesi otoparkının girişindeki bariyer, dün sabah itibarıyla kalktı. Büyükşehir’e bağlı BELTAŞ AŞ’nin işlettiği otoparkta, ilk 4 saat için 5 TL ücret alınıyor.

Haberin Devamı

Büyükşehir Belediyesi’nin, haziran ayında ruhsatsız olduğu gerekçesiyle kapattığı Hacettepe Üniversitesi Sıhhiye Kampüsü’ndeki otoparkın işletme hakkı, geçen ayki Meclis’te gündeme gelmiş ve BELTAŞ AŞ’ye verilmişti. Dün sabah saatlerinden itibaren, BELTAŞ AŞ’ye bağlı otopark görevlileri, çalışmaya başladı. Yol boyu otoparkların ücretli olduğu dönemin aksine, Hacettepe otoparkının girişinde fiyat tabelasının olması ve otoparkçıların tek tip kıyafetle hizmet vermesi dikkat çekti. 

15 PERSONEL GÖREV YAPIYOR

6 aydır kapalı olduğu için, hastaneye gelen hasta ve hasta yakınlarını mağdur eden otoparkın yeniden hizmete girmesi, vatandaşlar tarafından da memnuniyetle karşılandı. Park yerleri için yeni çizgilerin ve işaretlemelerin yapıldığı otoparkta 15 personel görev yapıyor. Şu anda giriş bariyerinin bulunmadığı otoparkın ana yol girişinde duran bir görevli buradan araçları yönlendirirken giriş kapısında da iki görevli gelen araçlara giriş fişi veriyor. Otopark çıkışındaki diğer görevliler de araçların bulundukları süreye göre tahsilat yapıyor. Belediye Meclisi’ndeki görüşmeler esnasında 521 kapasiteli olduğu bilgisi verilen Hacettepe Otoparkı’nda yasa gereği engellli araçları için de belli bir park kontenjanı bulunuyor.

Haberin Devamı

KRİZİ BELEDİYE MECLİSİ ÇÖZMÜŞTÜ

Ruhsatsız olduğu gerekçesiyle yaklaşık altı aydır kapalı kalan Hacettepe Üniversitesi otoparkında beklenen karar, Büyükşehir Belediye Meclisi’nden çıkmıştı. Hasta ve hasta yakınlarının mağdur olduğu otopark, kasım ayı görüşmelerinde Meclis kararıyla Büyükşehir Belediyesi şirketi BELTAŞ AŞ’ye devredilmişti. 521 araç kapasiteli olan otapark ile ilgili Büyükşehir Meclisi’nde görüşülen Başkanlık Yazısı’nda Belediye şirketi olan BELTAŞ AŞ’nin 5216 sayılı Büyükşehir Belediye Kanunu’nun 7’nci ve 26’ncı Maddeleri gereğince işletme hakkının şirketlerine devrini talep ettiği belirtilmişti. Hacettepe Üniversitesi ile Büyükşehir arasında 19 Mart 2015 tarihinde düzenlenen protokoldeki “ABB bahse konu alanda yapacağı açık ve/veya kapalı otoparkta, üniversiteye günlük 50 araçlık yer için 200 araçlık giriş çıkış hakkı verecektir. Bu 50 araçlık yer için araçlardan ücret alınıp, alınmaması yetkisi üniversiteye aittir” hususunun da dikkate alınmasının istendiği yazıda araç başı günlük 1.50 TL üzerinden işletme hakkının Hacettepe Üniversitesi ile yapılan protokol gereği bu alana yapılacak olan sosyal donatıların yapılacağı zamana kadar Belediye şirketi BELTAŞ A.Ş.’ye devredilmesi istenmişti.

Haberin Devamı

4 SAAT 5 TAM GÜN 10 TL

Otopark giriş ve çıkışına asılan ücret levhalarında Büyükşehir ve Beltaş logolarıyla birlikte Anpark isimli bir logo da yer aldı. “Ankara Büyükşehir Belediyesi, Belediye Meclisi’nin 13.02.2015 tarih ve 398 sayılı kararı ile” ifadesinin yer aldığı ücret tarifesi şöyle:
0 - 4 Saat: 5 TL
4 - 8 Saat: 7 TL
Tam gün: 10 TL

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!