Balyoz bilirkişileri için emir: Yakalayın

Güncelleme Tarihi:

Balyoz bilirkişileri için emir: Yakalayın
Oluşturulma Tarihi: Kasım 20, 2015 20:40

Balyoz davasında eksik ve yanlı rapor düzenledikleri gerekçesiyle 3 yıla kadar hapis istemiyle yargılanan eski TÜBİTAK görevlisi 3 kişi hakkında ifadelerinin alınması için yakalama emri çıkarıldı.

Haberin Devamı

İstanbul 18. Asliye Ceza Mahkemesi’nde görülen duruşmaya sanıklar katılmazken, eski Deniz Kuvvetleri Komutanı emekli Orgeneral Özden Örnek ve emekli Albay Dursun Çiçek’in de aralarında bulunduğu 12 şikâyetçi ise mahkemedeydi. Hâkim, sanıklardan Hayrettin Bahşi’nin Şubat 2015’te, Erdem Alparslan ve Tahsin Türköz’ün de Nisan 2015’te yurtdışına çıkış kayıtlarının bulunduğunu söyledi.

Sanık avukatlarıysa müvekkillerinin yurtdışında çalıştıkları iş yerlerine ilişkin belgeyi mahkemeye sundu. Davaya katılma talepleri kabul edilen kişilerin sanıklara soru sorma talebinde bulunduğunu hatırlatan hâkim, sanıkların mahkemece bizzat dinlenilmesi gerektiğine dikkat çekerek, savunmalarının alınması için haklarında ayrı ayrı yakalama emri çıkarılmasına karar verdi. Kararda, sanıkların bulunduğu ülkelerde Hıristiyanların bayramı Noel tatilinden faydalanarak Türkiye’ye gelmeleri halinde, sanık avukatlarının mahkemeye başvurarak yakalama kararının kaldırılmasını talep edebileceği ve bu konunun da mahkemece değerlendirileceği vurgulandı. 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!