Bakan Kılıç, BAK 07 için Federasyon Başkanı ile görüşecek

Güncelleme Tarihi:

Bakan Kılıç, BAK 07 için Federasyon Başkanı ile görüşecek
Oluşturulma Tarihi: Kasım 19, 2016 10:04

Gençlik ve Spor Bakanı Çağatay Kılıç, Berlin'deki iki günlük temasları çerçevesinde, Türk futbol kulübü yöneticileriyle de görüştü. Bakan Kılıç, önce BAK 07 takımının başkanıyla bir araya geldi. Ardından Türk ve Alman futboluna çok sayıda yıldız futbolcu kazandıran Türkiyemspor kulübünü ziyaret etti.

Haberin Devamı

ALMANYA’da geçen sezon, profesyonel takımların mücadele ettiği Üçüncü Lig’e çıkmayı iki gol averajıyla kaçıran BAK 07 Kulübü Başkanı Mehmet Ali Han ile bir araya gelen Bakan Kılıç, “Neden siz şampiyon olamadınız?” diye sordu. Başkan Han da, “Paramız yetmedi. Bütçeyi tam denkleştiremedik. Geçen yıl sayın Başbakanımız Davutoğlu sizin de olduğunuz ortamda kulübümüze sponsorluk konusunda yardım sözü verdi. Sizin de ilgilenmenizi söyledi. Biz kulüp olarak verilen sözün yerine getirilmesini bekliyoruz” dedi.

Bunun üzerine Bakan Kılıç, “Biz verdiğimiz sözü tutarız. Ben gidince Futbol Federasyon Başkanı Yıldırım Demirören ile görüşeceğim. Bu işi halledeceğiz” yanıtını verdi.

Başkanı Han da Kılıç'a, “Çok seviniriz. Maddi kaynak olmadan başarılı olmak çok zor” dedi.

Haberin Devamı

Bakan Kılıç, BAK 07 için Federasyon Başkanı ile görüşecek

MİNİK FUTBOLCULARLA BİR ARADA

Bakan Kılıç 'Küçük İstanbul' olarak bilinen Berlin'in Kreuzberg semtindeki Türkiyemspor Kulübünü de ziyaret etti. Burada Kulüp Başkanı Durmuş Ali Matur'dan kulüple ilgili bilgi alan Kılıç, ardından minik futbolcuların antrenmanını izledi, onlarla sohbet etti. Kimi futbolcularla Almanca, kimileriyle de Türkçe konuşan Kılıç, sporun önemine değindi. Ailelere de çocuklarını spor kulüplerine getirdikleri için teşekkür etti.
Türkiyemspor Başkanı Durmuş Ali Matur, Kılıç'a üzerinde Samsun'un plaka kodu yazılı 55 numaralı Türkiyemspor forması hediye etti. Bakan Kılıç akşam saatlerinde ayrıca Federal Meclis Spor Komisyonu milletvekilleri Matthias Schmidt ve Özcan Mutlu ile görüştü.

Bakan Kılıç, BAK 07 için Federasyon Başkanı ile görüşecek

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!