Bakan Akdağ’dan 10 kilo hedefi

Güncelleme Tarihi:

Bakan Akdağ’dan 10 kilo hedefi
Oluşturulma Tarihi: Ekim 04, 2016 16:44

3-4 Ekim Dünya Yürüyüş Günü etkinlikleri kapsamında Etlik Yürüyüş Yolu'nda düzenlenen yürüyüşe Sağlık Bakanı Recep Akdağ, Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz, Keçiören Belediye Başkanı Mustafa Ak ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Haberin Devamı

Yürüyüş öncesi bir konuşma yapan Bakan Akdağ, "Her gün 10 bin adım yürümeliyiz ya da 10 bin adıma muadil bir hareket yapmalıyız. İmkanı olanlar, evlerinde ya da spor merkezlerinde egzersiz yapabilir. Sağlığımız açısından bunu gerçekten çok önemsiyoruz. Bugün bize göre Türkiye'nin en önemli sağlık sorunu hareketsizlik ve şişmanlık. Benim de fazla kilolarım var, bugünden itibaren ciddi bir programa başlıyorum. Şu anda 86 kiloyum, planımda da birkaç ay içerisinde en az 10 kilo vermek var. Şeker hastalığından tutun, kalp hastalıklarına birçok kansere varıncaya kadar hareketsizlik ve şişmanlık önemli bir sebep" diye konuştu.

HAREKETLİ OLMAK LAZIM

Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz ise, "Hayat boyu sağlıklı yaşamak için hareketli olmak lazım. Çağımızın hastalığı nedir? derseniz, muhakkak ki fazla kilodur. Fazla kilo, fazla hastalıklara yol açıyor. 21. yüzyılı ancak sağlıklı nesillerle inşa edebiliriz. Mesela tüm okullarda önümüzdeki dönemde spor alanında, beden eğitimi alanında çok daha etkin bir şekilde sağlıklı hayata katkıda bulunmaya çalışacağız" ifadesini kullandı.

BAKMADAN GEÇME!