Kör Niko kimdir? Kör Niko açıklaması geldi

Güncelleme Tarihi:

Kör Niko kimdir Kör Niko açıklaması geldi
Oluşturulma Tarihi: Eylül 02, 2017 11:06

MHP lideri Devlet Bahçeli'nin Çanakkale Şehitliği'nde içki içen CHP’liler için kullandığı 'Kör Niko'nun meyhanesi' ifadesi farklı soru işaretlerini de beraberinde getirdi. Pek çok vatandaş, arka arkaya Kör Niko kimdir?' Kör Niko Meyhanesi nerede?' gibi soruları sorarken bayramlaşma töreninde basın mensuplarının sorularını yanıtlayan Bahçeli'den yeni açıklama geldi. İşte Kör Niko hakkındaki gerçekler ve Bahçeli'nin sözleri!

Haberin Devamı

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin CHP'lileri hedef alarak söylediği ‘Gitsinler Kör Niko'un meyhanesinde içsinler' sözleri sosyal medyada olay oldu. Vatandaşlar google üzerinden Kör Niko'nun Meyhanesi neresi, aslında ne gibi soruların yanıtını ararken yeni bir açıklama geldi.

MHP lideri Devlet Bahçeli, partisinin genel merkezinde düzenlenen bayramlaşma töreninde konuştu. Sosyal medyada tartışılan 'Kör Niko' benzetmesine açıklık getiren Bahçeli, ‘İstanbul’da da çok sayıda tarihi meyhaneler vardır. Bunlardan birisi de Kör Tiko’dur... Niko'dur. Burada dilimin sürtüşmesi Niko’nun nerede olduğunu bilmemezlikten kaynaklanıyor. Cumhuriyet gazetesine bir sürpriz yapayım dedim. Niko ile alakam olmadığını görmüş olurlar. Ama bazı çevreler saat 6’dan sonra rakı burcuna girmiş olduklarından nereden kimin olduğunu hepimizden iyi bilirler.’ dedi

Haberin Devamı

Cumhuriyet'in haberine göre, Kör Niko'un meyhanesinin ‘meyhane şarkıları'ndan oluşan bir albümün ismi olduğu ortaya çıktı. Albümde 23 şarkı bulunuyor:

1-) Keman Taksimi
2-) Her Mevsim İçimden Gelip Geçersin
3-) Yaylı Tanbur Taksim
4-) Senden Bilirim Yok Bana Bir Faide
5-) Yad Eller Aldı
6-) Klarnet Taksim
7-) Havada Bulut Yok
8-) Bu Akşam Gün Batarken Gel
9-) Kara Bulutları Kaldır Aradan
10-) Ela Gözlerine Kurban Olduğum
11-) Erkilet Güzeli
12-) Dönülmez Akşamın
13-) Leyla Bir Özge Candır
14-) Engine Yavaş Yavaş
15-) Nasıl Geçti Habersiz
16-) Elbet Bir Gün Buluşacağız
17-) Rüzgar Söylüyor
18-) Yar Saçların Lüle Lüle
19-) Ada Sahillerinde
20-) Adalardan Bir Yar Gelir
21-) Sazlar Çalınır
22-) Senede Bir Gün
23-) Karanfil Oylum Oylum

BAHÇELİ YANLIŞ MI İFADE ETTİ?

Konuya dair yorumda bulunan bazı kişiler ise Bahçeli'nin Kör Niko Meyhanesi'ni yanlış söylediğini iddia etti, Bahçeli'nin aslında Kumkapı'da yer alan tarihi Kör Agop Meyhanesi'ni söylemek istediği ileri sürüldü.
Kör Agop Restaurant, olarak da anılan Kör Agop'un Meyhanesi Kumkapı'da bulunuyor. Çok sayıda ünlü şahsiyetinde müdavimi olduğu meyhanenin adını taşıyan şarkıcı Suavi'nin de bir eseri var.

MEZARLIK ZİYARETİNİN ARDINDAN KONUŞMUŞTU

Haberin Devamı

MHP lideri Bahçeli, bayram namazının ardından MHP'nin kurucusu Alparslan Türkeş'in Beştepe'deki mezarını ziyaret etmişti.
Bahçeli, buradan ayrılırken, basın mensuplarına açıklamada bulunmuş ve soruları yanıtlamıştı.

Bahçeli, CHP'nin Adalet Kurultayı'nda içki içilmesine ilişkin şu ifadeleri kullanmıştı:

Bunlar üzerinde yorum yapacak bir şey görünmüyor. Cumhuriyet Halk Partili arkadaşlar bir kurultay düzenleyerek adaletin sağlamak için görüşme yapmayı diliyorlar fakat şehitlerimizin yoğunluk kazandığı ve Türkiye'nin bağımsızlığının ilk adımı olan bir yerde içkili akşam sohbetleri bunlar yakışmaz. Türkiye'de içki içmek isteyen varsa içecek çok meyhane var. Kör Niko'nun meyhanesine gidip içsinler.

BAKMADAN GEÇME!