Azerbaycan'daki 'Gülen' okulu kapandı

Güncelleme Tarihi:

Azerbaycandaki Gülen okulu kapandı
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 20, 2016 14:26

Azerbaycan'da, Fethullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanmasına (FETÖ/PDY) bağlı olduğu belirtilen Kafkas Üniversitesi kapandı.

Haberin Devamı

Azerbaycan Eğitim Bakanlığından yapılan açıklamaya göre, Kafkas Üniversitesi kurucusu, bakanlığa başvurarak üniversitenin kapandığına dair karar alındığını bildirdi.

Bakanlık, hali hazırda okulda okuyan öğrencilerin eğitimine devam etmesini sağlamak için gerekli düzenlemenin yapılacağını açıkladı.

 

Anadolu Ajansı'nın haberine göre, FETÖ/PDY'ye bağlı üniversitenin kapanmasına ilişkin evrakların bakanlığa ulaşmasının ardından öğrencilerin başka eğitim kurumlarına yerleştirilmesine yönelik çalışma grubu oluşturacak.

1993'te kurulan Kafkas Üniversitesi, FETÖ'nün yurt dışındaki ilk üniversite olarak biliniyordu. Üniversite, öğrencilerin bir araya getirilerek Fethullah Gülen'in, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a yönelik beddualarına "amin" demeye zorlandıkları haberleriyle gündeme gelmişti.

Haberin Devamı

Azerbaycan'da 2014'te de Fethullahçı terör örgütüne yakınlığıyla bilinen 13 şubeli Araz Kursları ile 11 lise kapatılmıştı.

KAMBOÇYA HÜKÜMETİNE ÇAĞRI

 

Öte yandan Kamboçya'da da Gülen Cemaati bağlantılı Uluslararası Zaman Okulu'nun kapatılması gündemde. 

Türkiye'nin Phnom Penh Büyükelçisi İlhan Kemal Tuğ, elçiliğin Facebook sayfasından yaptığı açıklamada, bu okulların kapatılması için Kamboçya hükümeti ile temasta olduklarını ifade etti.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!