Avusturya Başbakanı Faymann istifa etti

Güncelleme Tarihi:

Avusturya Başbakanı Faymann istifa etti
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 09, 2016 14:27

Avusturya Başbakanı Werner Faymann, Sosyal Demokrat Parti içerisindeki desteğini yitirmesi üzerine hem parti başkanlığından hem de başbakanlık görevinden istifa etti. Faymann'ın sözcüsü, "Kendisi görevden ayrılma kararı aldı" dedi.

Haberin Devamı

Reuters'ın haberine göre; Faymann, mülteci yasaları ve partisinin Cumhurbaşkanlığı seçimlerindeki kötü performansı nedeniyle sendikalar ve Sosyal Demokrat Parti'nin gençlik kolları tarafından eleştiriliyordu.

2008 yılında Başbakanlık koltuğuna oturan Faymann, 1 Mayıs İşçi Bayramı törenleri sırasında partilileri tarafından istifaya davet edilmişti.     

Yaklaşık iki hafta önce Sosyal Demokrat Parti'nin Cumhurbaşkanı adayı, seçimlerin ilk turunda başarısız olmuştu.

AŞIRI SAĞCI ADAY BİRİNCİ GELİNCE...

Nisan ayı sonunda yapılan ilk turda aşırı sağcı Özgürlük Partisi'nin adayı Norbert Hofer birinci gelmişti.

Göçmenlik ve AB karşıtı partinin adayı Hofer'in sandıkta yakaladığı başarı nedeniyle, merkez sol Sosyal Demokrat Parti'nin lideri Başbakan Faymann, üzerindeki eleştiriler de artmış ve Başbakan aşırı sağın yükselişini önlemek için yeterince çaba harcamamakla suçlanmıştı.

Öte yandan, II. Dünya Savaşı'ndan bu yana merkez sağ Halk Partisi'yle Avusturya siyasetine hâkim olan merkez sol Sosyal Demokratlar, son yerel seçimlerde de güç kaybetmişti.  

Haberin Devamı

SEÇİM KAMPANYASINA SİLAHIYLA KATILMIŞTI

BBC Türkçe'nin haberine göre; aşırı sağın adayı Hofer, seçim kampanyası sırasında Glock marka tabancasını yanında taşımış ve silah ruhsatı başvurularındaki artışın mülteci krizi karşısında doğal bir tepki olduğunu söylemişti. Hofer, "Neyin ne olacağının belli olmadığı zamanlarda insanlar kendilerini korumaya çalışıyor" demişti.

Bağımsız aday Alexander Van der Bellen, ikinci turda Hofer'in rakibi olacak.

Ülkede Cumhurbaşkanlığı seçiminin ikinci turu 22 Mayıs'ta gerçekleşecek.



BAKMADAN GEÇME!