Avrupalı Türk Demokratlar Birliği’nin yeni başkanı Zafer Sarıkaya oldu

Güncelleme Tarihi:

Avrupalı Türk Demokratlar Birliği’nin yeni başkanı Zafer Sarıkaya oldu
Oluşturulma Tarihi: Şubat 29, 2016 13:38

Avrupalı Türk Demokratlar Birliği’nin (UETD) Köln’de gerçekleşen 5. Genel Kurulu’nda Zafer Sırakaya genel başkanlığa getirildi.

Haberin Devamı

UETD Genel Başkanı Sarıkaya, “UETD kuruluşundan bugüne kadar gelmiş olduğu süreçte insanla uğraşan, insanla ilgilenen, insana hizmet götüren, Avrupalı Türklere yaşam biçiminde kolaylık sağlayan bir perspektifle yola çıktı. Önümüzdeki süreçte hem insanlığa hizmet eden hem Avrupa'daki Türk toplumuna hizmet eden aynı zamanda Avrupa'daki Müslüman toplumunun sıkıntılarıyla ilgilenen ve bunlara siyasal, kültürel, sosyal anlamda çözüm bulan bir dernek olarak göreceğiz” dedi.

Avrupalı Türk Demokratlar Birliği’nin yeni başkanı Zafer Sarıkaya oldu


Suriye'den ve Irak'tan 2,5 milyona yakın göçmen ile ilgilenen ve onlara bir şekilde ortam ve barınak hazırlayan bir Türkiye'nin Avrupa'da yaşayan 5 milyona yakın Türk toplumuyla ilgilenememe imkanı olamayacağını gördüklerini vurgulayan Sırakaya, “Dolayısıyla Türkiye bu anlamda hem civar ülkelerdeki mağdurlarla ilgileniyor ama aynı zamanda Avrupa'da yaşamakta olan Türk nüfusuyla da yakından ilgilenerek bu toplumun yaşamış olduğu ülkelerde bir katma değer oluşturma noktasında da bir katalizörgörevi görüyor” ifadelerini kullandı.

Haberin Devamı

Sırakaya, görevi 2013 yılından beri genel başkanlık yapan Süleyman Çelik’ten devraldı. UETD’nin önceki yönetimlerinde de görev alan Zafer Sırakaya, AK Parti Brüksel temsilciliği görevini yürütüyordu.

Avrupalı Türk Demokratlar Birliği’nin yeni başkanı Zafer Sarıkaya oldu


Köln'de yapılan genel kurula Avrupa Birliği Bakanı ve Başmüzakereci Volkan Bozkır, Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç, TBMM İnsan Hakları İnceleme Komisyonu Başkanı ve AK Parti İstanbul Milletvekili Mustafa Yeneroğlu, AK Parti Dış İlişkilerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Fatma Betül Sayan, AK Parti Dış İlişkiler Başkan Yardımcısı Metin Külünk ve delegeler ve çok sayıda davetli katıldı.

Köln’de 2005 yılında dönemin başbakanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından açılışı yapılan ve lobi çalışmaları yapmak üzere kurulan UETD, Avrupa'nın 15 ülkesinde 250 şubesi bulunan bir yapıya dönüştü.

Genel kurulda 25 kişilik Merkez Karar ve Yönetim Kurulu tek liste halinde seçildi.

MKYK ilk toplantısında yedi kişilik yönetim kurulunu seçecek. 

 

BAKMADAN GEÇME!