‘Zoltan’ yıktı geçti

Güncelleme Tarihi:

‘Zoltan’ yıktı geçti
Oluşturulma Tarihi: Aralık 22, 2023 11:23

Almanya üzerinden geçen ve özellikle kuzeyde etkili olan ‘Zoltan’ adlı fırtına, büyük hasara yol açtı. Demiryolu ulaşımı aksadı, feribot seferleri iptal edildi, Noel pazarları kapatıldı. Kıyılarda ise dalgalara karşı uyarılar yapıldı.

Haberin Devamı

KUZEY Denizi kıyısında ve Hamburg’da sel riski oluştu. Hamburg Elbe bölgesinde polis sabah saatlerinde şiddetli fırtına dalgası uyarısında bulundu. Fırtınanın gün boyu etkili olması bekleniyor. Federal Denizcilik Ajansı’na (BSH) göre, su seviyeleri fırtına sonrası ortalama gelgitin yaklaşık üç metre üzerine çıkabilir. BSH uzmanları ayrıca Doğu Friesen kıyıları ve Weser bölgesi için de şiddetli fırtına dalgaları öngörüyor. Perşembe başlayan fırtına beklendiği gibi, demiryolu taşımacılığını önemli ölçüde etkiledi. Fırtınanın verdiği hasar nedeniyle bölgesel ve uzun mesafeli seferlerde çok sayıda iptal ve gecikme yaşandı. Demiryolu sözcüsü yaptığı açıklamada, “Bazı durumlarda hasar ancak gün ışığında kesin olarak değerlendirilebilir” dedi. Bugün de uzun mesafeli tren seferlerinde gecikmeler ve iptaller yaşanıyor. Demiryolu işletmesi, kuzeydeki demiryolu hatlarının kötü etkilendiğini duyurdu. Hamburg ile Frankfurt ve Hamburg ile Münih arasındaki bağlantılarda iptaller ya da gecikmeler yaşandı. Köln ve Kassel arasındaki ICE ve IC trenleri de iptal edilenler arasında. Marienhafe, Norden, Norddeich ve Norddeich Mole’de hiçbir ICE ve IC treni durmada yoluna devam edecek. Hamburg ve Schleswig-Holstein’daki EC tren güzergâhları da bu durumdan etkilenecek.

‘Zoltan’ yıktı geçti

‘Zoltan’ yıktı geçti

‘Zoltan’ yıktı geçti
ENKAZLAR SOKAKLARI KAPATTI
Fırtına, Kuzey Ren-Vestfalya eyaletinde de etkili oldu. Acil durum ve kurtarma hizmetleri çok sayıda yardım çağrısı aldı. Bonn’da polis, devrilen ağaçlar ve hasar gören araçlar nedeniyle yaklaşık 76 acil durum çağrısı aldı. Köln’ün Poll bölgesi fırtınadan çok etkilendi. Burada çok sayıda bina ve altyapı etkilendi. Gün boyunca etkili olan fırtına, birçok evin çatısında büyük hasara yol açtı. Çatı kiremitleri düştü. Bir güneş enerjisi sistemi tamamen yıkıldı. Sokaklar hasar gören binaların enkazlarıyla doldu. Bazı sokaklar, özellikle fırtına nedeniyle tam anlamıyla trafiğe kapandı. Yaklaşık 30 bina çeşitli büyüklüklerde hasar gördü. Depo olarak kullanılan ve çöken binanın enkazı yola düştü. Yol yakınından geçen demiryolu hatlarını bozan çöküntü, demiryolu trafiğinin aksamasına neden oldu. Gece boyunca Deutsche Bahn’ın teknik servisleri oluşan hasarı onarmaya çalıştı.
Fırtına nedeniyle Saksonya-Anhalt eyaletinde gece boyunca çok sayıda ağaç devrildi, dallar ve yol işaretleri koptu. Sabah saatlerinde Stendal polisine göre Salzwedel ve Gömmern’de (Jerichower Land bölgesi) iki kişi hafif yaralandı. Polise göre, Salzwedel’de bir minibüs şiddetli rüzgâr nedeniyle yoldan çıktı ve Gömmern’de bir ağaç bir otomobilin üzerine düştü. Magdeburg polisi ise Harz Dağları’nda Elend ve Sorge arasındaki B242 yolunda oluşan hasarın riski olması nedeniyle tedbir amaçlı olarak 26 Aralık’a kadar kapatıldığını duyurdu.

BAKMADAN GEÇME!