Zarar çok ama Tesla yeniden üretime başladı!

Güncelleme Tarihi:

Zarar çok ama Tesla yeniden üretime başladı
Oluşturulma Tarihi: Mart 12, 2024 11:49

Berlin yakınlarındaki Grunheide’de bulunan elektrikli otomobil üreticisi Tesla’nın elektrik kaynağına yapılan saldırının ardından tesis yeniden şebekeye bağlanarak hizmete girdi. Sorumlu şebeke operatörü yaptığı açıklamada, onarım çalışmalarının başlangıçta beklenenden çok daha erken tamamlandığını söyledi. Tesla, başlangıçta elektrik kesintisi nedeniyle üretimin hafta sonuna kadar durmasını bekliyordu.

Haberin Devamı

ELEKTRİKLİ otomobil üretiminde ilk akla gelen markalardan olan Tesla, kademeli olarak üretimi artırabilecek. Tesla sözcüsü, “Üretimin tamamen yeniden başlatılmasının ne kadar süreceğini söylemek henüz mümkün değil” açıklamasını yaptı. Yaklaşık bir hafta önce, Tesla fabrikasının ana enerji sağlayıcısı olan bir tarladaki serbestçe erişilebilen elektrik direği ateşe verilmişti. Otomobil fabrikasında üretim durma noktasına gelmişti. Saldırıdan süpermarketlerden Edeka perakende zincirinin Freienbrink’teki lojistik merkezi de etkilenmişti. Hatta Berlin’de yaklaşık 2 bin hanenin yaşadığı bölgede elektrik kesintisi meydana gelmişti. Saldırının sorumluluğunu aşırı solcu ‘Volkan Grubu’ üstlendi.

Zarar çok ama Tesla yeniden üretime başladı
ÇEVRECİLER KARŞI ÇIKIYOR
Elektrik direğine yapılan saldırı, Almanya’daki enerji şebekelerinin daha iyi korunması konusunda geniş bir tartışmayı tetikledi. Tesla fabrika müdürü Andre Thierig zararın yüz milyonlarca Euro olduğunun tahmin edildiğini söyledi. Elektrikli otomobil üreticisi, 300 hektarlık mevcut fabrika sahasının yanına bir mal depo istasyonu, depolar ve bir şirket anaokulu inşa etmek istiyor. Bu amaçla 100 hektardan fazla ormanlık alanın temizlenmesi gerekiyor. Çevre sakinleri ve çevreciler ise Tesla’nın planına karşı çıkıyor.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!