‘Zaferin Rengi’ni izlerken depremzedeleri de unutmadılar

Güncelleme Tarihi:

‘Zaferin Rengi’ni izlerken depremzedeleri de unutmadılar
Oluşturulma Tarihi: Mart 04, 2024 15:17

Frankfurt Fenerbahçeliler Derneği’nin üyeleri ve takımın taraftarları, gösterimdeki ‘Zaferin Rengi’ filmini birlikte izlediler. Filmin bir süredir gösterildiği Cinestar Sineması’ndaki özel gösterime, kendisi de bir Fenerbahçe taraftarı olan Türkiye’nin Frankfurt Başkonsolosu Erdem Tunçer de katıldı.

Haberin Devamı

ÇOK sayıda dernek üyesi ve Fenerbahçe taraftarının takımın formalarıyla yer aldığı salonda, gösteriden önce geliri Türkiye’deki depremzedelere iletilmek üzere bir de çekiliş gerçekleştirildi. Ödül olarak konulan imzalı Fenerbahçe formasını kazanan talihlinin, ödülünü de depremzedelere bağışladığı çekilişte toplanan bağışlar önümüzdeki günlerde Kahramanmaraş Umutkent’e teslim edilecek. Yönetmenliğini Abdullah Oğuz’un yaptığı ‘Zaferin Rengi’ filmi, futbol sahalarında, İstanbul’u işgal eden ülkeleri temsil eden takımları defalarca yenerek Kurtuluş Savaşı’na büyük bir moral desteği veren Fenerbahçe Futbol Kulübü’nün yöneticileri ve sporcularının ulusal direnişteki rolünü de konu alıyor. Film, işgal kuvvetlerinin diğer ülkelerdeki birliklerinde de görevli olan profesyonel futbolcularla desteklenmiş takımlarına karşı oynadığı 50 maçın 41’ini kazanan Fenerbahçe’nin o dönemki yöneticilerinden tutuklanıp, sürgüne gönderilenler ya da Anadolu’daki direnişe katılıp şehit olanların öykülerini de içeriyor. Filmin final bölümünde ise, Kurtuluş Savaşı zaferle sonuçlanırken, İstanbul’daki işgal kuvvetleri komutanı Harintong’un kendi adına düzenlediği, İngiliz karmasının yenilgisiyle sonuçlanan tarihi karşılama sahneleniyor.

‘Zaferin Rengi’ni izlerken depremzedeleri de unutmadılar

‘SABIRSIZLIKLA BEKLİYORDUK’
Bir süredir Almanya’nın çeşitli kentlerindeki sinemalarda gösterilen filmle ilgili özel etkinliği düzenleyen Frankfurt Fenerbahçeliler Derneği’nin Başkanı Tunç Çolak da yaptığı açıklamada , “Fenerbahçemizin değerlerini içeren bu eşsiz filmi üyelerimiz ve Fenerbahçe’ye gönül vermiş misafirlerimizle birlikte izleyebilmek için sabırsızlıkla bekliyorduk. Yöneticilerimle birlikte organize ettiğimiz ve kıymetli dostumuz, Başkonsolosumuz Sayın Erdem Tunçer ile birlikte seyrettiğimiz Film hepimizi gururlandırdı. Bizlere bir kez daha Fenerbahçe’nin büyüklüğünü ve Fenerbahçeli olmanın önemini gösterdi. Katılan ve destek veren herkese çok teşekkür ediyoruz” dedi.
‘Zaferin Rengi’ni izlerken depremzedeleri de unutmadılar


 

BAKMADAN GEÇME!