Üç camiye daha saldırdılar

Güncelleme Tarihi:

Üç camiye daha saldırdılar
Oluşturulma Tarihi: Mart 25, 2018 14:10

PKK/PYD yandaşları ile ırkçılar, pazar sabahı Almanya'da üç camiye saldırdı. Kassel'de Yunus Emre Camisine molotof kokteyli atan örgüt yandaşları, Amberg'de caminin duvarlarına siyasi içerikli yazılar yazdı. Irkçılar da Herne'deki Wanne Eickel Hacı Bayram Camisine gamalı haç çizerek "Yabancılar dışarı" yazdı.

Haberin Devamı

Almanya’nın Hessen Eyaletindeki Kassel kentinde Avrupa Türk Birliği’ne (ATB) bağlı Kassel Muhsin Yazıcıoğlu Kültür Merkezi bünyesindeki Yunus Emre Camisi’ne molotof kokteyli atıldı. Saat 04.30 sıralarında gerçekleştirilen saldırıda camide maddi hasar oluştu. Güvenlik kamerasından 4 kişi olduğu belirlenen saldırganlar, caminin bazı camlarını kırdı, molotof yüzünden caminin çevresi kısmen yandı ve bina duvarlarında hasar oluştu. Kültür Merkezi Başkanı Mustafa Koç, faillerin bir an önce yakalanmasını istediklerini söyledi. Bu tür saldırıların endişeleri artırdığını belirten Koç, şunları söyledi:

Üç camiye daha saldırdılar

“Yetkililerden daha hassas bir şekilde ivedilikle, Almanya için de artık utanç verici bir noktaya ulaşan, bu tür faili meçhul eylemlerin üzerine gitmesini bekliyoruz. Tüm Türk toplumunu, bu tür saldırılarla oluşturulmak istenen provokasyona gelmemesi konusunda sağduyulu olmaya çağırıyoruz.”
Almanya’da bu saldırıyla birlikte yılbaşından bu yana 38’den fazla camiye çeşitli şekillerde saldırı düzenlendiği kayıtlara geçti. Kayıtlara geçmeyen saldırılarla bu rakamın daha fazla olduğu belirtiliyor.

Haberin Devamı

YİNE ÖRGÜT YANDAŞLARI

Almanya’nın Herne ile Amberg kentlerinde ise ırkçılar ve terör örgütü yandaşları tarafından 2 caminin duvarlarına tehdit mesajları yazdı. Kuzey Ren Vestfalya eyaletindeki Herne kentinde, Diyanet İşleri Türk İslam Birliğine (DİTİB) bağlı Wanne Eickel Hacı Bayram Camisi’nin dış kapısına, gece saatlerinde, “Bütün yabancılar dışarı. Yaşasın Hitler” yazılarak, gamalı haç işareti çizildi.
Bavyera eyaletindeki Amberg kentinde ise DİTİB Ulu Cami’nin duvarına YPG/PKK terör örgütü yandaşları siyasi içerikli mesajlar yazdı.

Üç camiye daha saldırdılar

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!