Yeşiller’den Habeck’e destek

Güncelleme Tarihi:

Yeşiller’den Habeck’e destek
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 08, 2023 11:48

Yeşiller Eş Başkanı Ricarda Lang, Bavyera Başbakanı Marcus Söder’in Federal Ekonomi ve İklim Bakanı Robert Habeck’e yönelik suçlamalarına tepki gösterdi. Habeck’i savunan Lang, ‘maske ticaretinde arabuluculuk’ olaylarını hatırlattı.

Haberin Devamı

CSU Genel Başkanı ve Bavyera Başbakanı Markus Söder, geçen hafta sonu Nürnberg’de yapılan CSU kurultayında “Yeşiller, kimseyi iltimas ve iltimasçılıkla, kayırmacılıkla suçlamasın. Yeşiller kendi yaptıklarına baksın. Tüm ‘yeşil’ akraba ve yakınlar bakanlığa yerleştirilmiş” diyerek Federal Ekonomi ve İklim Koruma Bakanı Robert Habeck’i suçlamıştı. Söder, benzer suçlamaları Alman Birinci Televizyonu’nda (ARD) dün akşam (pazar) yayınlanan açık oturumda da yineledi. Müsteşar Patrick Graichen’in nikâh şahidi Michael Schaefer’i Alman Enerji Ajansı’nın genel sekreterliğine atamasının açıkça ‘kıyakçılık’ olduğunu belirten Söder, Habeck’in, Graichen’i derhal görevden almasını istedi. “Görevden almadığı takdirde Graichen olayı Habeck olayı olacaktır” diyen Söder, Federal Ekonomi ve İklim Koruma Bakanlığı’nın personel politikasını eleştirdi.

Haberin Devamı

KENDİ KAPISININ ÖNÜNÜ TEMİZLESİN
Yeşiller Eş Başkanı Ricarda Lang ise Söder’in açıklamalarına sert tepki gösterdi. Alman İkinci Televizyonu’nda yayınlanan ‘Berlin Direkt’ programında soruları yanıtlayan Lang, Habeck’e sahip çıktı. Yeşiller Eş Başkanı, Habeck’in, Schaefer’in atanmasının bir hata olduğunu kabul ettiğini hatırlatırken, pandemi döneminde CDU’lu ve CSU’lu bazı milletvekillerinin ‘maske ticaretine’ arabuluculuk yaparak komisyon aldıklarını ‘Söder’in ne çabuk unuttuğunu’ söyledi. Bavyera’nın eski Başbakanı Max Streibl’in yakın bir dostunun davetlisi olarak para ödemeden Brezilya’da tatil yaptığı ‘Amigo Affaere’ne (Dost ilişkisi olayı) atıfta bulunan Lang, “CSU önce kendi kapısının önünü temizlesin” dedi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!