Yerel yönetimlerden Söder’e destek

Güncelleme Tarihi:

Yerel yönetimlerden Söder’e destek
Oluşturulma Tarihi: Eylül 18, 2023 10:31

Almanya’da SPD, Yeşiller ve FDP’den oluşan koalisyon hükümeti, CSU Genel Başkanı ve Bavyera Başbakanı Markus Söder’in düzensiz göçün önüne geçilmesi için sığınmacı sayısında ‘üst sınır’ önerisine tepki gösterdi, yerel yönetimler ise destek verdi.

Haberin Devamı

ALMAN Kentler ve Beldeler Birliği Başkanı Uwe Brandel, yerel yönetimlerin sığınmacı sayısındaki artış nedeniyle ciddi sıkıntılar yaşadığına ve halk arasında tepkilerin arttığına dikkati çekerek, önlem alınmasının kaçınılmaz olduğunu söyledi. Brandel aynı zamanda yeni bir ‘Göç Sözleşmesi’ne ihtiyaç duyulduğunu belirtirken, sığınmacı başvurularının Avrupa Birliği (AB) sınırlarında değerlendirilmesini ve başvuruları kabul edilenlerin üye ülkelere adil bir biçimde dağıtılmasını önerdi. Politik sorumluların ‘laf üretmek’ yerine harekete geçerek soruna ‘çözüm üretmeleri’ gerektiğini belirten Brandel, “‘Böyle devam’ demek, demokrasiyi çökertmek demektir” uyarısında bulundu.

‘OY AVCILĞI YAPIYOR’
Hükümet partileri ise Söder’i 8 Ekim’de yapılacak eyalet seçimleri nedeniyle sığınmacı sorunu üzerinden oy avcılığı yapmakla suçladı. SPD Federal Meclis Grubu İç Politika Sözcüsü Sebastian Hartmann, Söder’i kendisinden önce görev yapan eski Bavyera Başbakanı Horst Seehofer’in yolundan gitmekle suçladı. Seehofer’in de bir dönemler benzer önerilerde bulunduğunu hatırlatan Hartmann, “Alman Anayasası’na göre politik takibata uğrayanların iltica hakkı vardır. Başvuruda bulunanlar işlemleri tamamlanıncaya kadar bu ülkede kalma hakkına sahiptir. Bunu Söder de bilmektedir. Bunu bildiği halde ‘üst sınır’ önerisi çifte pasaportu olan ve suç işleyen göçmen kökenlilerin Alman pasaportlarının ellerinden alınmasını istemesi tamamen saçmadır” dedi. Hükümet ortakları Yeşiller ile FDP de Söder’in ‘üst sınır’ önerisine tepki gösterdi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!