Yardım gecesinin geliri çocuklara

Güncelleme Tarihi:

Yardım gecesinin geliri çocuklara
Oluşturulma Tarihi: Şubat 19, 2024 11:30

Atatürkçü Düşünce Derneği Regensburg (ADD-RGB) tarafından ‘Dayanışma ve Yardım’ gecesi düzenlendi. Nürnberg Muavin Konsolosu Adnan Zafer Bekçekaral ile çok sayıda davetlinin katıldığı yardım gecesi saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başladı. Ekinlikte konuşan ADD-RGB Başkanı Cemalettin Göksu, şunları söyledi:

Haberin Devamı

“BİZLER yurt dışında yaşayan ana yurduna gönülden bağlı Atatürkçüler olarak, Atatürk’ün hedeflediği çağdaş uygarlık yolunda, özgür ve daha demokratik bir Türkiye için birleştik. Atatürk’ün barış ve insanlık felsefesini tüm dünyaya tanıtırken, ana yurdumuz için de birlikte mücadele etmeye ve ülkemize sahip çıkmaya kararlıyız. Türk milletinin Atatürk devrimleri ışığında, temel hakları ve özgürlüklerini, hukukun üstünlüğünü ödün vermeden koruyacağımıza, Türk gençliğinin Ulu önder Atatürk’ün ‘En büyük eserim’ dediği Cumhuriyet değerlerini gururla ve kararlı adımlarla aydınlık yarınlara doğru taşıyacağına inanıyoruz. Nürnberg Başkonsolosluğu himayesinde 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nı, ADD Regensburg olarak Yukarı Palatina’da (Oberpfalz) görev yapan öğretmenlerimizle birlikte kutlayacağız. Bu sene ilkini düzenlediğimiz ‘Dayanışma ve Yardım’ gecesinden elde ettiğimiz geliri, 23 Nisan Çocuk Bayramı’na katılacak çocuklarımızı, yetimhanede kalan ve Regensburg Uni Kliniği Kuno onkoloji bölümde tedavi gören çocukları sevindirmek, onlara biraz olsun acılarını unutturmak için kullanacağız.”

Yardım gecesinin geliri çocuklara

Yardım gecesinin geliri çocuklara

Yardım gecesinin geliri çocuklara

Yardım gecesinin geliri çocuklara

Yardım gecesinin geliri çocuklara

Yardım gecesinin geliri çocuklara
‘DEMOKRASİ ŞEHİTLERİMİZİ SAYGIYLA ANIYORUZ’
“Ocak ayı biz Atatürkçüler için hüzünlü bir ay olarak hatırlarımızda yer alır. Atatürk ilkelerinin yılmaz savunucuları, laikliğin ve sosyal hukuk devleti ilkesinin Türkiye’de eksiksiz hayata geçirilmesi için mücadele eden, Prof. Dr. Muammer Aksoy’un evinin önünde katledilişi, büyük gazeteci-yazar Uğur Mumcu, Ahmet Taner Kışlalı, Bahriye Üçok, Necip Hablemitoğlu ve daha niceleri... Bu topraklardan yetişen, kök salan, ışık saçan, bilgili, ilerici, cumhuriyetçi, yurtsever, devrimci, örnek insanlar... Asla unutulmamalılar, unutulmayacaklar, unutmayacağız. Bu vesileyle demokrasi şehitlerimizi saygı, minnet, sevgi ve özlemle anıyoruz.”
Gecede Sinan Aytan’ın seslendirdiği türküler büyük bir keyifle dinlenirken, ‘DJ Anadolia’nın müzikleriyle halay çeken davetliler hep birlikte İzmir Marşı’nı söyledi. Sinem Göksu tarafından hazırlanan Atatürk imzalı pasta kesilerek davetlilere ikram edildi.

BAKMADAN GEÇME!