‘Yanlıştan çok doğru kararlar aldık’

Güncelleme Tarihi:

‘Yanlıştan çok doğru kararlar aldık’
Oluşturulma Tarihi: Ocak 07, 2024 11:18

FDP Genel Başkanı Christian Lindner, koalisyon hükümetinin son zamanlarda yaşanan krizlere rağmen başarılı bir politika sergilediğini söyledi. Lindner, “Federal hükümet hatasız değil ama yanlıştan çok, doğru kararlar veriyor” dedi.

Haberin Devamı

ALMANYA’da koalisyon hükümetinin küçük ortağı FDP’nin, Stuttgart Opera Binası’nda düzenlenen geleneksel ‘3 Kral Buluşması’ etkinliğinde tam bir dayanışma sergilendi. Aynı zamanda Federal Maliye Bakanı olan FDP Genel Başkanı Christian Lindner, hiçbir zaman partililere karamsarlığa düşmemeleri gerektiğini söyledi: “Federal hükümet hatasız değil ama yanlıştan çok doğru kararlar veriyor. Son yıllarda yaşanan beklenmedik gelişmelere rağmen iyimserliği elden bırakmamalıyız. Kendi geleceğine inanmayan, güvenmeyen bir toplum kendi geleceğini yok eder. Bazı alanlarda görüş ayrılıkları yaşansa da SPD ve Yeşiller’le oluşturduğumuz koalisyon hükümeti, pandemi, Rusya’nın Ukrayna’da sürdürdüğü savaş ve Orta Doğu’daki gelişmeler nedeniyle yaşanan krizlere rağmen başarılı bir politika sergiledi. FDP olarak borç almadan dengeli bütçede ve borç freninde ısrarlıyız. Bu konuda ekonomik sağduyu ve Alman Anayasası bizim yanımızda.”

Haberin Devamı

Almanya’nın çeşitli kesimlerinde yaşanan sel felaketi tedirginliği nedeniyle bazı çevrelerin ve politikacıların taze borç alınması önerilerine tepki gösteren Lindner, hükümetin sel felaketinden zarar görecek insanların yanında olduğunu ve kendilerine her türlü desteğin verileceğini söyledi.

‘Yanlıştan çok doğru kararlar aldık’

‘PUTİN’İ DURDURMAK İÇİN...’
Lindner, Ukrayna’ya Avrupa’dan desteğin yüzde 50’sini Alman vergi mükelleflerinin verdiğini hatırlatırken, diğer ülkelere bu alanda daha fazla sorumluluk alma çağrısında bulundu. Rusya tehdidinin tüm Avrupa ülkeleri için de geçerli olduğuna dikkati çeken Lindner, “Putin’i durdurmak için Ukrayna’ya yardım sürdürülmeli” diye konuştu. Almanya’da mecburi askerlik hizmetinin yeniden hayata geçirilmesi önerilerine de karşı olduklarını belirten Christian Lindner, “Bizim nitelikli asker ve teknik donanımlı orduya ihtiyacımız var” diyerek, SPD’li Federal Savunma Bakanı Boris Pistorius’un mecburi askerlik hizmeti de dahil bu alanda çeşitli projeleri gözden geçirme planına sıcak bakmadığını gizlemedi.
Etkinliğin düzenlendiği Stuttgart Opera Binası ve çevresinde bir araya gelen başta traktörlü çiftçiler olmak üzere iklim aktivistleri ve savaş karşıtları ise liberallerin politikasını protesto etti. Salona izleyici gibi giren iklim aktivistlerinin, “İklim parası uygulamasını hayata geçirin” diyerek sözlerini kesmesi üzerine Lindner, “Sol otonom grupların da FDP’nin programını savunmalarına ilk kez tanık oluyorum” esprisiyle yanıt verdi.

BAKMADAN GEÇME!