‘Yahudi düşmanlarına vatandaşlık yok’

Güncelleme Tarihi:

‘Yahudi düşmanlarına vatandaşlık yok’
Oluşturulma Tarihi: Ekim 30, 2023 13:13

Almanya’da SPD, Yeşiller ve FDP’den oluşan koalisyon hükümeti, ‘Alman Vatandaşlık Yasası’nda değişiklik yaparak Alman vatandaşlığına geçme koşullarının kolaylaştıracağını ilan ettiği halde, Yahudi düşmanlarına Alman pasaportu verilmeyeceği açıklandı.

Haberin Devamı

ALMANYA Adalet Bakanı Marco Buschmann (FDP), “Biz şu sıralar Almanya’da ‘İkamet İzni’ ve ‘Alman Vatandaşlık Yasası’nda reform yapıyoruz. Sınır dışı etmeyi kolaylaştırıyoruz. Yahudi düşmanlarına Alman vatandaşlığı verilmemesi için gereken önlemleri alıyoruz” dedi. Yerel makamların Alman vatandaşlığı başvurularını incelerken özen göstermeleri gerektiğini belirten Buschmann, şüpheli durumlarda detaylı bir şekilde soruşturulup bir yargıç tarafından Yahudi düşmanlığına yönelik bir tutum ve davranış sergileyenlere Alman pasaportu verilmeyeceğini söyledi. CDU/CSU Federal Meclis Grubu ise daha da ileri giderek Alman vatandaşlığı başvurusunda bulunanlardan Yahudi düşmanı olmadıklarını ve Yahudi düşmanlığı yapmayacaklarını içeren belgeler imzalatılmasını, doğru söylemedikleri ortaya çıkanlara Alman pasaportu verilmemesini gündeme getirdi. Hatta verdikleri sözlerinde durmayanların Alman pasaportlarına el konulmasını önerdi.

Haberin Devamı

‘SONUÇLARINA KATLANIRLAR’
Buschmann, Almanya’da Yahudi düşmanlığına yer olmadığını vurgularken, bunu körükleyenlere, kin ve nefret saçanlara kesinlikle göz yummayacaklarını söyledi. “Almanya’da Yahudiler bir daha asla terör kurbanı olamaz. Kim buna saygı göstermezse, sonuçlarına da katlanır. Burada kalmalarına izin vermeyiz” derken, ‘Filistin’le Dayanışma’ gösterilerinde Hamas sembolleri taşımanın, İsrail bayrağı yakmanın suç olduğunu hatırlattı ve haklarında gereken işlemlerin yapılacağını vurguladı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!