Yabancılar konseyinin de gündemi aşırı sağ!

Güncelleme Tarihi:

Yabancılar konseyinin de gündemi aşırı sağ
Oluşturulma Tarihi: Ocak 24, 2024 12:09

Hessen Eyaleti Yabancılar Danışma Konseyi Eyalet Birliği’nde (Agah) görevli 35 yabancılar danışma konseyi başkanı, Langen’de bir konferans için bir araya geldi. Etkinlikte, Hessen’deki entegrasyon çalışmaları için özellikle önemli olan güncel siyasi konular, aşırı sağ, yeni Hessen eyalet hükümetinin koalisyon sözleşmesi ve yabancılar danışma konseylerinin eyalet hükümetinin çalışmalarını ne ölçüde destekleyebileceği ve tamamlayabileceği tartışıldı.

Haberin Devamı

TOPLANTININ önemli konusunu Almanya’daki sağa kayış oluşturdu. Buna karşı neler yapılabileceği uzun uzun tartışıldı ve altı yıldır devam eden sağ popülizm ve aşırı sağa karşı etkinlikler dizisinin sürdürülmesine karar verildi. Offenbach İlçesi Yabancılar Danışma Kurulu Başkanı Hüsamettin Eryılmaz da endişelerini dile getirdi. Eryılmaz “AfD’nin gizli toplantısı daha önceki korkularımızı ve AfD’nin aşırı sağcı politikalarını doğruluyor. Sözde ‘yeniden göç’, yani göçmen kökenli insanların ülkelerine geri gönderilmesi için hazırladıkları master plan, bu partinin insanlara ve demokrasiye olan düşmanlığını gösteriyor. Bu çok hedefli bir siyasi stratejidir. AfD yönetimi katılımcılarla arasına mesafe koysa da topluma her şeyin kontrolleri altında olduğuna dair bir sinyal gönderiyorlar. Bu toplantı daha fazla oy anlamına geliyor. Ne yazık ki herkese uyan tek bir çözümümüz yok ve tüm toplumsal gruplar demokrasi lehine daha da çok çalışmalı” diye konuştu.

Haberin Devamı

BÖYLE BİR DİL KABUL EDİLEMEZ
Koalisyon anlaşmasıyla ilgili olarak Agah Başkanı Enis Gülegen de belgede yer alan bazı ifadelerin göçle ilgili olarak açıkça olumsuz bir tona sahip olduğunu belirtti. Özellikle de aşırı sağcıların ve sağ popülistlerin zorla geri gönderme ve sınır dışı etme planları yaptığı bir dönemde böyle bir dil kabul edilemeyeceğini söyleyen Gülegen, “Yabancılar danışma konseylerinin koalisyon anlaşmasını yakından incelemesi gerekecek” dedi. Toplantıda ayrıca stratejik değerlendirmeler ve ‘Entegrasyon konseptleri’ etkinlik serisi ele alındı. Yabancılar danışma konseylerinin geleceği ve devamlılığının güvence altına alınmasının yanı sıra on yıllardır sürdürdükleri modernizasyon ve daha fazla gelişim de tartışıldı. Agah’ın Genel Müdür Vekili Stefan Zelder, ‘Kurul seçimleri’ çalışma grubundaki tartışmaların durumu hakkında bilgi verdi. Birkaç üye konseyin talebi üzerine Agah Yönetim Kurulu, yönetim kurulu seçimleri için seçim sistemini gözden geçirmek ve daha etkili hale getirmekle görevlendirildi.

BAKMADAN GEÇME!