Wüst’ün evine hırsız girmiş!

Güncelleme Tarihi:

Wüst’ün evine hırsız girmiş
Oluşturulma Tarihi: Ekim 12, 2023 10:54

Alman siyasetinde son dönemlerde kariyeri parlayan isimlerden olan Kuzey Ren Vestfalya eyaleti Başbakanı Hendrik Wüst’ün yeni yayınlanan biyografisinde daha önce bilinmeyen ilginç bir anısı ortaya çıktı: 2018’de Wüst’ün evine hırsız girmiş.

Haberin Devamı

TOBAS Blasius ve Moritz Kupper’in kaleme aldığı ‘Hendrik Wüst: Der Machttwandler. Karriere und Kalkül-Güç Değiştirici. Kariyer ve Hesap’ adlı biyografiye göre, 2018 yılında Wüst’ün konutuna hırsız girdi. Hırsızlar Wüst’e ait iki uzun namlulu av silahı ve mühimmat çaldı. CDU’lu siyasetçinin avcılık lisansı bulunduğu ve evinde bu nedenle av tüfeği bulundurduğu belirtildi. Hırsızlar silahların yanı sıra mücevherleri de çaldı. Polis daha sonra şüphelilerin kimliklerini tespit edebildi, ancak silahların yeri bulunmadı.

KİTABI BUGÜN ÇIKTI
Wüst’ün hırsızlık kurbanı olduğu şimdiye kadar bilinmiyordu. Borken bölge polisi 18 Kasım 2018’de bu konuda bir basın açıklaması yayınladı. Ancak polis isim vermediği için genç siyasetçinin evi soyulduğuna dair bilgi kamuoyunda gizli kaldı. Wüst’ün kişisel hikâyesinin ve siyasi kariyerinin önemli dönüm noktalarını anlatan kitap bugün piyasaya çıktı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!