Wieler egzotik hastalıklara karşı uyardı

Güncelleme Tarihi:

Wieler egzotik hastalıklara karşı uyardı
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 08, 2022 12:54

Robert Koch Enstitüsü (RKI) Başkanı Lothar Wieler iklim değişikliğinin bir sonucu olarak Almanya’da tropikal hastalıkların yayılması olasılığına karşı doktorlara duyarlı olma çağrısı yaptı.

Haberin Devamı

WIELER, Funke medya grubuna verdiği demeçte, iklim değişikliğinin Almanya’da sivrisinek ve kenelerin yaşam alanlarının genişlemesine yol açtığını belirterek, “Birçok sivrisinek ve kene türü viral, bakteriyel ve paraziter patojenler bulaştırabilir” dedi. Örnek olarak Zika, Dang, Batı Nil virüsünün yanı sıra menenjit hastalıklarını verdi ve sıtmanın da tekrar etkili olabileceğini ifade etti. Virüslerin sivrisineklerde çoğalmasının sıcaklığa bağlı olduğunu, uzun süren yüksek sıcaklıklar nedeniyle sivrisinekler aracılığıyla enfeksiyon olasılığının arttığını belirten Wieler, “Bu nedenle, ülke genlinde doktorları bu tür hastalıklara karşı daha duyarlı hale getirmek önemli. Bu RKI için de önemli bir konu” dedi.

DAHA FAZLA ARAŞTIRMA GEREKLİ
FDP sağlık politikacısı ve doktor Andrew Ullmann da verdiği demeçte şunları söyledi: “Kene ve sivrisinek popülasyonlarının iklimle bağlantılı olarak yayılması nedeniyle, Avrupa ve Almanya’da ‘daha önce iklim bölgelerimizde bilinmeyen’ hastalıkların giderek daha fazla ortaya çıkması bekleniyor. Bu gelişmeye karşı yeni çalışmalar yapılmalı. İklim değişikliğinin patojenlerin yayılması üzerindeki etkilerini daha iyi anlamak ve etkili önlemler almak için daha fazla araştırma ve yenilikçi çalışmalar gerekiyor.”

 

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!