Wagenkencht istifa etmeyecek

Güncelleme Tarihi:

Wagenkencht istifa etmeyecek
Oluşturulma Tarihi: Haziran 15, 2023 09:59

Sol Parti’den ayrılıp yeni parti kuracağı yönünde iddialarla gündeme gelen Sol Parti Federal Meclis milletvekili Sahra Wagenknecht arasındaki gerginlik iyice tırmanıyor. Yönetimin partiden ayrılıp, Federal Meclis’teki milletvekilliği görevini bırakmasını istediği Wagenkecht, parti yönetiminin bu yönündeki talebini reddetti. Der Spiegel’e konuşan Wagenknecht, “Üyeler de benden, görevimden vazgeçmememi istiyor. Ben de bunu yapmayacağım” dedi.

Haberin Devamı

WAGENKNECHT, Sol Parti’den tekrar aday olmayacağını aylar önce zaten açıkladığını hatırlattı. Bu nedenle ortak bir geleceklerinin olmayacağını yineleyen Wagenkencht, “Parti yönetimi benimle uğraşmak yerine, seçmenlerin neden yıllardır Sol Parti’den kaçtığı sorusuyla ilgilenmeliydi” dedi. Parti eski başkanı Klaus Ernst’in tüm yönetim kurulunun istifa etmesi çağrısını da yineleyen Wagenknecht, “Yürütme Kurulu, Federal Meclis grubunun korunmasını ve bununla birlikte 200 kişilik istihdamı kasıtlı olarak tehlikeye atıyor. Elbette bu zorbaların istifa etmesi ve mantıklı insanların önünün açılması iyi olur. Ancak benim bu konuda hiçbir hayalim yok” diye konuştu. Hafta sonu Sol Parti Yürütme Kurulu, Wagenknecht’e Federal Meclis’teki görevinden vazgeçmesi çağrısında bulunmuştu. Oy birliğiyle alınan kararda “Sol’un geleceği Sahra Wagenknecht’siz bir gelecektir” denildi. Wagenknecht’in rakip bir parti projesi kurmaktan kaçınması yönünde defalarca yapılan talebe ‘bugüne kadar’ uymadığı belirtildi.

Haberin Devamı

‘SOLDA BİR UMUT GÖRMÜYORLAR’
Aylardır Janine Wissler ve Martin Schirdewan başkanlığındaki Sol Parti yönetimiyle anlaşmazlık içinde olan Wagenknecht, Sol Parti’ye rakip yeni bir parti kurmakla anılıyor. Ancak Wagenknecht henüz bu yönde karar vermediğini belirtti. Sol Parti yönetimi, yeni parti için Wagenknecht’in çevresinden insanları işe almak için somut girişimler olduğu suçlamasında da bulundu. Ancak Wagenknecht kimseye yaklaşmadığını tam tersine yeni bir parti isteyen yerel politikacılar ve Sol’un diğer üyelerinin kendisine yaklaştığını belirtti ve “Artık Sol’da herhangi bir umut görmüyorlar” dedi.

 

BAKMADAN GEÇME!