Vatandaşı rahatlatacak yardım paketine onay

Güncelleme Tarihi:

Vatandaşı rahatlatacak yardım paketine onay
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 13, 2022 10:57

Almanya’da, koronavirüs salgını ve ardından başlayan savaş nedeniyle artan enerji fiyatları ile yükselen enflasyona karşı vatandaşları rahatlatacak yardım paketi Federal Meclis’ten onay aldı.

Haberin Devamı

EYALETLER Meclisi’nden de onay alması halinde yürürlüğe girecek olan yardım paketi bu yıl içinde yaklaşık 4.5 milyar euro destek verilecek. 2026 yılına kadar ise yardımların toplamda 22.5 milyar euroyu bulması hedefleniyor. Yardım paketinde bazı durumlarda doğrudan nakit yardımı yapılırken bazı durumlarda ise vergi indirimi öngörülüyor. Buna göre, gelir vergisinde, vergiden muafiyet sınırı 9 bin 984 eurodan 10 bin 347 euroya yükseltilecek. Bu da vergi mükelleflerinin yılda yaklaşık 363 euro daha az vergi ödemesi anlamına geliyor. Vergi muafiyet sınırıyla ilgili düzenleme geriye dönük olarak 1 Ocak’tan itibaren geçerli olacak. Yine aynı şekilde evle iş yeri arasındaki mesafe en az 21 km olanlar aracıyla işe giderken km başına 38 cent vergiden muafiyet kazanacak. Bu kural, 2026 yılına kadar geçerli olacak.
Dar gelirlilere çocuklar için bir kereliğine mahsus acil yardım desteği verilecek. Sosyal yardım alan aileler de temmuzdan itibaren çocuk başına 20 euro daha fazla çocuk parası alacak. Çocuk parası böylelikle 209 eurodan 229 euroya yükselecek. ‘Hartz IV’ yardımı alan veya ‘İşsizlik Parası II’den yararlanan yetişkinlere bir kereliğine 200 euro ödenecek. ‘İşsizlik Parası I’ alanlara ise yine bir kereliğine olmak şartıyla 100 euro ödeme tapılacak.

BAKMADAN GEÇME!