‘Uyum sorunu diye bir sorun kalmadı’

Güncelleme Tarihi:

‘Uyum sorunu diye bir sorun kalmadı’
Oluşturulma Tarihi: Haziran 13, 2022 10:24

Aşağı Saksonya’nın Hildesheim kentinde Türkiye-Almanya arasında 1961 yılında imzalanan ‘İş Gücü Anlaşması’nın 60'ıncı yılı coşkuyla kutlandı.

Haberin Devamı

AŞAĞI Saksonya’nın Hildesheim kentinde 1961 yılında Türkiye-Almanya arasında imzalanan ‘İş gücü Anlaşma’nın 60. yılı nedeniyle Türk Veli Dernekleri Federasyonu ve Hildesheim Türkgücü’nün organizesiyle gecikmeli olarak kutlandı. Etkinliklerde Sanaya Grubu Solisti Ayda Kırcı verdiği konserle seyircileri coştururken; Hannover Başkonsolosu Gül Özge Kaya, Federal milletvekili Westphal Bernd (SPD), Eyalet milletvekili Alptekin Kırcı ( SPD), Dr. Ingo Meyer (Hildesheim Büyükşehir Belediye Başkanı), Felek Güler (Lotto-Sport Stiftung) Seyhan Öztürk (FöTEV Nds) etkinliğe katılanlar arasında yer aldı.

‘Uyum sorunu diye bir sorun kalmadı’

‘BAŞARILI ÇALIŞMALARA İMZA ATIYORLAR’
1979 yılında kurulan Hildesheim Türkgücü, sportif faaliyetlerinin yanı sıra sosyal ve kültürel çalışmalarıyla da bilinen bir spor kulübü. Kulüp basın sözcüsü Haydar Ceylan “Kulüp olarak çalışmalarımızı katılımcılık temelinde yapıyoruz. Gerek futbol takımlarımızla; gerekse de kadınlar grubumuzun yaptığı sosyal-kültürel çalışmalarla buradaki Türk toplumunun egemen toplum içinde yaşamın her alanında var olmalarını sağlamak ve bunu da ilgililere göstermektir. Bu amaçla Türk-Alman dostluk geceleri, iftarlar, şehir festivallerine katılma, milli bayramlarımızı diğer uluslarla birlikte kutlama gibi çalışmalar yapmaktayız.” Türkgücü’nün yaptığı organizelerin başında yer alan Nevin Şahin, “Bugün burada işçi olarak gelen insanlarımızın çocuklarının Alman toplumuyla nasıl uyum içerisinde olduğunu da göstermiş olduk. Etkinliğimize Alman dostlarımızın etkili bir şekilde katılması bizleri ziyadesiyle memnun etmiştir” dedi. Etkinlikte bir konuşama yapan Başkonsolos Gül Özge Kaya ise “Hannover’e geldiğimden sonra katıldığım tüm etkinliklerde, yaptığım temaslarda gördüğüm kadarıyla bizim insanımızın burada uyum sorunu diye bir sorunu kalmamış. İnsanlarımız toplumun her kesimi içerisinde rahatlıkla yer alabiliyor, başarılı çalışmalara imzalarını attıklarını memnuniyetle görüyorum. Bundan da büyük mutluluk duyduğumu ifade etmeliyim. Bunun bir örneğini bugün burada hemen herkesin zevkle ve büyük bir istekle şarkılarını dinlediğimiz Ayda Hanım’dır. İvme olumlu olarak sürekli yükselmekte olduğunu görüyor ve daha da iyi yerlere geleceğimizi bugünlerden görebiliyorum” diye konuştu.

Haberin Devamı

‘Uyum sorunu diye bir sorun kalmadı’

Haberin Devamı

‘AYLARCA MEKTUP BEKLERDİK’
Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. İngo Meyer, Lotto-Sport Stiftung şeflerinden Felek Güler, FöTEV Nds Başkanı Seyhan Öztürk de yaptıkları konuşmalarda Türk toplumunun Almanya’ya yaptığı ekonomik alandaki katkıların yanında sosyal, kültürel, siyaset alanında da büyük katkılar sağladıklarını dile getirip, birlikte çalışmanın daha huzurlu yaşama katkı sunacağına vurgu yaptılar. Sahnede Frank Auracher’in moderatörlüğünde Tülin Ebersberg, Aysel Adatepe, Ayten Mertkaya’nın birinci kuşaktan insanların katılımıyla yapılan söyleşide katılımcılar anılarından kesitler anlattılar. Almanya’ya geldiklerinde ki zorluklarının yanısıra memleket ve aile özleminin altını çizerek aylarca mektup gelmesini beklerdik dediler. Türk yemeklerinden örneklerin de sunulduğu etkinliğe ses sanatçısı grubuyla birlikte Ayda Kırcı’nın söylediği şarkılar damgasını vurdu. Söylediği güzel şarkılarının arasında dinleyicilerle ve özellikle de çocuklarla kurduğu ilişki sonucunda kitleyi baştan sona kadar sahneye kilitleyen Kırcı dinleyicilerden büyük beğeni ve alkış aldı. Ayrıca bir çocuk korosu şarkılar söylerken, bir başka çocuk grubu halk oyunlarından oyunlar sergilediler.

Haberin Devamı

‘Uyum sorunu diye bir sorun kalmadı’

‘Uyum sorunu diye bir sorun kalmadı’

‘Uyum sorunu diye bir sorun kalmadı’

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!