Ünlü virologtan rahatlatan açıklama: Yeni varyantların aşıya direnci olmayacak

Güncelleme Tarihi:

Ünlü virologtan rahatlatan açıklama: Yeni varyantların aşıya direnci olmayacak
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 19, 2021 10:05

Almanya’da korona salgını patlak verdikten sonra yaptığı analiz ve açıklamalarla adı duyulan virolog Christian Dorsten’in, korona aşısıyla ilgili yeni açıklaması dikkat çekti.

Haberin Devamı

BERLİN Charite Hastanesi virologlarından Dorsten, iki aşısını da tamamlamış birçok kişinin üçüncü doz aşı yaptırmasına ve aşılamayı tazelemesine gerek olmadığını söyledi. Dorsten, korona aşısının, geçtiğimiz dönemlerdeki influenza aşılarına göre çok daha etkili olduğunu belirtti. Dorsten ayrıca, sonbaharla birlikte yayılma ihtimali olan korona virüsünün yeni varyasyonlarının da korona aşısına karşı dirençli olacağına inanmadığını ifade etti.

YAŞLILAR İÇİN DAHA YARARLI
Ünlü virolog koronayla ilgili rahatlatan açıklamalarına rağmen kronik hasta ve yaşlıların ise üçüncü doz aşı yaptırmasının daha yararlı olacağını vurguladı. Dorsten, “Aşı yaptıran yaşlı insanlardaki antikor oranı yaklaşık 6 ay sonra ciddi oranda azalıyor. Bu nedenle yaşlı insanlardaki aşılamanın tazelenmesi düşünülmeli” dedi.

Haberin Devamı

ABD’YE 3. DOZ ELEŞTİRİSİ
ABD hükümeti aşı yaptıran tüm vatandaşlarını eylül ayından itibaren üçüncü doz aşı yaptırmaya davet etti. Ancak Dünya Sağlık Örgütü (WHO) de henüz aşı tazelemeye gerek olup olmadığıyla ilgili kesin bir veri olmadığını belirterek, ABD’nin üçüncü doz aşılamasını eleştirdi. WHO, dünyada birçok fakir ülkenin aşılamayı tamamlayamadığını belirtirken global salgının ancak aşının tüm ükelerde yapılmasıyla aşılabilceğini belirtti.

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!