Merkel ile hesaplaşıyor: Ülkemize gelenler bize değil, Türk ve Araplara entegre oluyor

Güncelleme Tarihi:

Merkel ile hesaplaşıyor: Ülkemize gelenler bize değil, Türk ve Araplara entegre oluyor
Oluşturulma Tarihi: Nisan 11, 2019 10:26

Hükümet krizine neden olduğu için görevinden azledilen Anayasayı Koruma Teşkilatı eski Başkanı Hans-Georg Maasen, Macar televizyonunda Başbakan Angela Merkel ile hesaplaştı. Merkel’in politikasında ciddi kusurlar bulunduğunu iddia eden Maassen, göçmenlerin Alman toplumuna değil de Türk ve Arap toplumuna entegresyon sağladığını söyledi.

Haberin Devamı

ALMANYA’nın Chemnitz sokaklarında çıkılan ve tüm dünyanın tepkisini çeken yabancı avınını eleştiren Başbakan Merkel’e hitaben bu bilginin doğru olmadığını iddia eden, açıklamalarıyla hükümet krizine neden olduğu için de görevinden azledilerek emekli edilen Anayasayı Koruma Teşkilatı eski Başkanı Hans-Georg Maassen, Macaristan’ın kamu televizyonu M1’e Almanya’daki güncel siyasi gelişmelere ilişkin açıklamalar yaptı.
Maassen, Başbakan Angela Merkel’in izlediği mülteci politikasında ciddi kusurların olduğunu ifade ederek “Göç baskısının azaltılması ve insanların gelmemesi yönündeki önlemler alınmadı” dedi.

Merkel ile hesaplaşıyor: Ülkemize gelenler bize değil, Türk ve Araplara entegre oluyor

Haberin Devamı

DAHA FAZLASI GELECEK
Maassen, açıklamaları yüzünden Anayasayı Koruma Teşkilatı Başkanlığından alınıp Federal İçişleri Bakanlığı Müsteşar olarak atanmış, kısa bir süre sonra hükümetin diğer ortağı SPD’ye yönelttiği eleştiriler yüzünden görevine başlamadan emekliliğe sevk edilmişti.
Maasen M1’e bu yıl ve önümüzdeki yıl daha fazla sığınmacının Almanya ya da Avrupa’ya gelebileceği uyarısında bulundu ve hala gerekli önlemlerin alınmadığını kaydetti. Almanya’da paralel toplumlar oluşabileceği uyarısı da yapan Maasen, Alman toplumuna değil Arap ve Türk toplumuna entegrasyon olduğunu savundu ve “Ciddi uyum sorunları çıkacak” dedi.

ORTA KESİM AfD’YE YÖNELDİ
Almanya’da toplumsal atmosferin son yıllarda olumsuz yönde değiştiğinden yakınan Maasen’e göre eskiden orta kesime dahil vatandaşların çoğu şimdilerde aşırı sağcı AfD’ye yöneldi. Bu durumun siyasi parti sistemine güvende erezyona ve demokrasiye yüz çevrilmesine neden olabileceğini savundu.
Maasen’in demeç verdiği Macar televizyonu Başbakan Viktor Orban’ın propagandasını yaptığı gerekçesiyle eleştiriliyor. Orban, Merkel’in Avrupa’da izlediği mülteci politikasını en sert dille eleştiren politacılardan biri.

BAKMADAN GEÇME!