Ülke çapında Neonazi baskını: ‘Hammerskins’ yasaklandı

Güncelleme Tarihi:

Ülke çapında Neonazi baskını: ‘Hammerskins’ yasaklandı
Oluşturulma Tarihi: Eylül 19, 2023 10:05

Almanya’da ülke çapında sabah erken saatlerde Neonazilere yönelik baskınlar gerçekleştirildi. Baskınların ağırlıklı olarak ‘Hammerskins’ adlı Neonazi grubuna yönelik olduğu belirtildi.

Haberin Devamı

FEDERAL İçişleri Bakanlığı, aşırı sağcı ‘Hammerskins Deutschland’ derneğini, bölgesel uzantılarını ve ‘Crew 38’ alt örgütünü yasakladı. Ülke çapında güvenlik güçleri farklı eyaletlerde 130’dan fazla mekânda arama yaptı. Baskınlar, Bavyera, Baden-Württemberg, Berlin, Brandenburg, Hessen, Mecklenburg-Vorpommern, Kuzey Ren-Vestfalya, Rheinland-Pfalz, Saarland ve Thüringen eyaletlerinde gerçekleştirildi. Yapılan baskınlar kapsamında ‘Hammerskins’ örgütünün kurulduğu Berlin’in doğu ilçelerinde de arama gerçekleştirildi. Başkentin Alt-Hohenschönhausen ve Lichtenberg ilçelerinde yaşayan iki aşırı sağcı Oliver S. ve Martin K.’nın evleri arandı. Kuzey Ren-Vestfalya eyaletinde ise üç mekânda arama yapıldı.

Ülke çapında Neonazi baskını: ‘Hammerskins’ yasaklandı

Haberin Devamı

'NEONAZİ SAHNESİNDEN ELİT BİR GRUP!'
Uluslararası bir Neonazi grubu olan ‘Hammerskins’, kendilerini ‘Neonazi sahnesinde elit bir grup’ olarak görüyor ve rock’çılara benzer şekilde kendilerini bir kardeşlik grubu olarak adlandırıyor. Polise göre bu grup, sıkı yönetilen komplocu bir örgüt. ‘Hammerskins’, aslen 1980’lerde ABD’de kuruldu. Almanya’da ise ilk örgütlenme 1992 yılında Berlin’de gerçekleşti. Berlinli ilk örgüt, uzun yıllar boyunca Almanya’daki örgütlenmenin şeklini belirledi ve öncülük etti. Ancak 2000’li yıllarda Berlin grubu etkisini kaybetti. Berlin ‘Hammerskins’in başkentin yanı sıra Brandenburg’da da yaklaşık 5 ila 8 kişiden oluşan üyeleri bulunuyor. ‘Hammerskins’ üyelerinin birçoğu bilerek kamusal alanda görünmüyor, sağcı rock konserlerinden kaçınıyor, gösterilerde ve etkinliklerde göze çarpan işaretler takmıyorlar. Grup üyelerinin farklı Neonazi gruplarıyla yakından ilişki içinde oldukları belirtildi. Polis, ‘Hammerskins’ üyelerinin Berlin’de holigan çevrelerinde aktif olduklarını açıkladı.

BAKMADAN GEÇME!