Ukrayna Büyükelçisi’nden Gabriel’e: ‘Utan!’

Güncelleme Tarihi:

Ukrayna Büyükelçisi’nden Gabriel’e: ‘Utan’
Oluşturulma Tarihi: Nisan 18, 2022 10:37

Ukrayna’yı ziyaret etmesi istenmeyen Cumhurbaşkanı Steinmeier’e sahip çıkan Almanya’nın eski Dışişleri Bakanı Sigmar Gabriel’e Ukrayna’nın Berlin Büyükelçisi Andrij Melnyk’den cevap gecikmedi. Melnyk attığı tweet’le Gabriel’e, “Utan” dedi.

Haberin Devamı

BAŞBAKANLIK Dairesi Başkanı ve Federal Dışişleri Bakanlığı döneminde Rusya güdümlü politikaya ağırlık verdiği gerekçesiyle Ukrayna Devlet Başkanı Volodimir Zelenski’nin Kiev’i ziyaret etmesini istemediği Almanya Cumhurbaşkanı Frank-Walter Steinmeier’e destek arttı. Yıllarca SPD Genel Başkanlığı da yapan Almanya’nın eski Dışişleri Bakanı Sigmar Gabriel, Der Spiegel’de yayımlanan makalesinde, “Steinmeier, Federal Dışişleri Bakanlığı döneminde o zamanki Almanya Başbakanı Angela Merkel’le Ukrayna’ya Avrupa’da diğerlerinden çok daha fazla destek vermiştir” dedi. Ukrayna’nın Almanya Büyükelçisi Andrij Melnyk’in Cumhurbaşkanı Steinmeier’in Rusya ile ilişkilerin örülmesi için on yıllar boyunca bir ağ oluşturmakla suçlamasına da tepki gösteren Gabriel, “Bu gerçeklerle bağdaşmamakta ve tamamen kötü niyetliliktir” dedi. SPD’li politikacı, Büyükelçi Melnyk’i komplo teorileri üretmekle suçladı.

Haberin Devamı

‘ASIL KÖTÜ NİYETLİ SİZSİNİZ’
Ukrayna’nın Berlin Büyükelçisi Andrij Melnyk ise Gabriel’in suçlamalarına hemen tepki gösterdi. Attığı tweet’te, Gabriel’in de ‘Kuzey Alkım 2’ doğal gaz boru hattı projesinin imzalandığı 2015’te Başbakan Yardımcısı olarak politik sorumluluğu olduğunu hatırlatan Melnyk, “Asıl kötü niyetli olan Ukrayna devletine, Ukrayna kültürüne, Ukraynalı kadınlar ve çocuklara barbarca bir yok etme savaşına yol açan sizin ve SPD’lilerin on yıllardır sürdürdüğü Putin dostu politikadır. Utan” diye yazdı.

UKRAYNA’YA SİLAH VERELİM’
Öte yandan Almanların yarıdan fazlasının Ukrayna’ya silah verilmesinden yana olduğu belirlendi. Bild am Sonntag gazetesi adına yapılan kamuoyu yoklamasında, Almanların yüzde 51’inin Ukrayna’ya tank gönderilmesinden yana olduğu, yüzde 38’inin ise karşı çıktığı saptandı. Almanya’da hükümetin, çok büyük bir bölümünün Ukrayna’ya olmak üzere partner ülkelere 2 milyar euro silah yardımı yapacağı açıklandı. Ukrayna ise Almanya’dan tank, savaş gemileri, otomatik silahlar, savaş jetleri gönderme talebini yineledi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!