Türkler, Süleyman’a umut olmak için koştu

Güncelleme Tarihi:

Türkler, Süleyman’a umut olmak için koştu
Oluşturulma Tarihi: Şubat 26, 2024 11:50

Herne’de yaşayan lenf kanseri hastası Süleyman Şentürk (43) için 25 Şubat Pazar günü doku tipleme kampanyası yapıldı. Kampanya öncesinde Hürriyet’e konuşan Şentürk, “Hep birlikte bu işin üstesinden geleceğimize inanıyorum” diyerek herkesi kampanyaya katılmaya davet etmişti. Herne City Center’daki kampanyaya yoğun katılım oldu.

Haberin Devamı

ALMANYA’nın Herne kentinde yaşayan ve üç yıldır lenf kanseriyle mücadele eden Süleyman Şentürk için düzenlenen doku tipleme kampanyasına vatandaşların ilgisi yoğun oldu. Haftalardır bölgede yaşayan Türkler tarafından duyurusu yapılan doku tipleme kampanyası, Herne City Center’de gerçekleştirildi. Kampanyayı organize eden Semra Kelepir ve Ufuk Topçu gün boyu Süleyman Şentürk’le birlikte kampanyanın yapıldığı salonda oldu. Doku tipleme örneklerini laboratuvara, oradan da ilik bankasına aktaracak olan Düsseldorf Üniversitesi Hastanesi’nin sağlık ekibinden Esra Öztürk, Merve Şahin ve Cansu Karakaş da kampanyada görev aldı. Süleyman Şentürk için düzenlenen doku tipleme kampanyasına, aralarında Almanların da olduğu 500’ü aşkın vatandaş katıldı. Katılımın yüksek olması umutları artırdı.

Haberin Devamı

Türkler, Süleyman’a umut olmak için koştu
Esra Öztürk, Merve Şahin, Cansu Karakaş

‘ACI ÇEKEN ÇOCUKLAR İÇİN İSTEDİM’
Hürriyet’e konuşan Şentürk, şunları söyledi: “Üç yıldır farklı tedaviler gördüm ama istenilen sonucu alamadık. Kök hücre bankasında uygun donör bulamadık. Bu, loto tutturmaktan daha zor bir şey. Yardımsever dostlarımız Semra Kelepir ve Ufuk Topçu böyle bir kampanya düzenledi. Sadece benim için değil, benzer hastalıklarla mücadele eden herkes için bu tür kampanyalar çok önemli. Çünkü onlar için de bir umut. Kampanyaya iyi bir katılım oldu, beklenenin üstüne çıktık. Daha başka acil olan ve çare bekleyen çocuklar var. Onlara da faydası olur diye umut ediyoruz. Sadece kendim için değil, tedaviye dayanamayan çocukları düşündükçe bu kampanyanın yapılmasını daha çok istedim. Herkes için hayırlısı olsun. İnsanların bilgisi azdı, videolu tanıtımlarımız ve sunumlarımızla vatandaşları bilgilendirdik. Vatandaşlar konudan bilgi sahibi olarak geldi, bu da katılımı artırdı. Organizasyonda görev alan, kampanyaya katılan herkese teşekkür ediyorum.”

Türkler, Süleyman’a umut olmak için koştu
Semra Kelepir

Haberin Devamı

‘KATILIMDAN ÇOK MEMNUNUZ’
Kampanyanın düzenlenmesine öncülük eden Semra Kelepir ise şöyle konuştu: “Düsseldorf Üniversitesi Hastanesi, katılımın yüz elli olmasının bile başarı olacağını hesap etmişlerdi. Ancak daha yüksek oldu. Bunda Türk vatandaşlarımızın ve Türkçe medyanın desteği büyük. Çok memnunuz. İnsanımız bu gibi kampanyalara duyarlı ama çok fazla bilgi sahibi değil. Kök hücre ile insan kurtulabileceğini çok insan bilmiyor. İlik naklini, bel kemiğinden ilik alınmasını biliyor, bu yanlış. Kan verir gibi bir işlemle bağış yapılıyor. Ben, on yıl önce bir çocuk için böyle bir kampanya düzenledim. Sonrasında yirmiye yakın benzer kampanya gerçekleştirdim. Babamın vefatından sonra 8 yıl ara vermiştim. Ufuk Topçu’nun Süleyman Şentürk için araması üzerine tekrar başladım, iyi ki de başladım.”
Ufuk Topçu da “Biz, insanları duyarlı hale getirmek için gayret ettik, Süleyman benim iyi bir arkadaşım. Kampanyamız çok başarılı geçti ama yetmez. Devamı olması lazım. Bu kampanya işi, bir ekip işi. İyi bir iş yaptık diyebiliriz” dedi.

Haberin Devamı

Türkler, Süleyman’a umut olmak için koştu
Betül Yavaş

‘ÜÇ AY ÖNCE KÖK HÜCRE BAĞIŞI YAPTIM’
Üç ay önce başka bir hasta için kök hücre bağışında bulunan ve Süleyman Şentürk için düzenlenen kampanyaya da destek veren pedagog Betül Yavaş, “20 yıldır kök hücre bankasında kaydım var. İki yıl bağış yaptığım hastanın bilgisi gizli kalacak. Kimin için bağış yaptığımı, daha sonra aile izin verirse öğreneceğim. İnsanlar bu tür işlerden çekiniyor, bilgisizlikten vatandaş kolay kolay yanaşmıyor. Organ bağışı yapmıyoruz, donör olursak kök hücre bağışlayacağız, bu da kan verme şeklinde oluyor. Ben de baştan bilmiyordum, dahil olunca öğrendim. Hiçbir zararı yok, insanlık için faydalı” diye konuştu dedi.

Haberin Devamı

Türkler, Süleyman’a umut olmak için koştu

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!