Türkiye sınır dışı etti, Almanya tutukladı

Güncelleme Tarihi:

Türkiye sınır dışı etti, Almanya tutukladı
Oluşturulma Tarihi: Kasım 17, 2019 10:51

Türkiye’den sınır dışı edilen Alman uyruklu iki kadın terörist savaşçıdan biri Almanya’da önceki gün çıkarıldığı mahkeme tarafından, yabancı terör örgütüne üye olmak, Savaş Silahlarını Kontrol Yasası’nı ihlal etmek ve savaş suçu işlemekten tutuklandı.

Haberin Devamı

FEDERAL Başsavcılık’tan yapılan yazılı açıklamaya göre, yabancı terör örgütüne üye olmakla suçlanan Alman vatandaşı Nasim A, Almanya’ya girişinden sonra Hessen Eyalet Kriminal Dairesi memurları tarafından gözaltına alındı. Zanlının 2014’ün sonunda terör örgütü DEAŞ’ın kontrol ettiği bölgede yaşamak için Suriye’ye gittiği, 2015’in başında DEAŞ üyesi bir kişiyle evlendikten sonra eşiyle Irak’ın Telafer ilçesine taşındığı belirtildi. Çiftin burada 2016’ya kadar DEAŞ’ın onlara gösterdiği bir evde kaldığı ifade edildi.

Türkiye sınır dışı etti, Almanya tutukladı

AYLIK 100 DOLAR ALIYOR
Zanlının, yaptığı işlerden dolayı DEAŞ’tan aylık 100 dolar para aldığı aktarıldı. Tam otomatik kalaşnikof marka bir tüfeğe de sahip olan Nasim A’nın, daha sonra eşiyle Suriye’ye taşındığı kaydedildi. Zanlı önceki gün çıkarıldığı mahkeme tarafından, yabancı terör örgütüne üye olmak, Savaş Silahlarını Kontrol Yasası’nı ihlal etmek ve savaş suçu işlemekten tutuklandı. Öte yandan Türkiye’den sınır dışı edilen Alman uyruklu diğer kadın Heida R. ise parmak izi ve DNA örnekleri izni aldıktan sonra serbest bırakıldı. Spiegel dergisinin haberine göre Heida R, DEAŞ’tan koptuğunu açıkladı. İki kadın, İstanbul Havalimanı’ndan tarifeli uçakla Frankfurt kentine gönderilmişti. Daha önce Türkiye’nin sınır dışı ettiği Irak kökenli Alman uyruklu 7 yabancı terörist savaşçı perşembe günü Berlin’e ulaşmıştı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!