TÜRKİYE SAĞLIK SEKTÖRÜ ALMANYA PAZARINDA

Güncelleme Tarihi:

TÜRKİYE SAĞLIK SEKTÖRÜ ALMANYA PAZARINDA
Oluşturulma Tarihi: Ekim 12, 2023 10:05

Türkiye’de özel sağlık sektörünün dışa açılma atılımları devam ediyor. Yarın Frankfurt’ta başlayacak iki günlük ‘Almanya Uluslararası Sağlık Turizmi Fuarı’nda sağlık sektörünün birçok markası stantlardaki yerini aldı.

Haberin Devamı

DÜNYANIN önemli fuarlarından ‘Messe Frankfurt’ta gerçekleştirilecek fuara Türkiye’nin önde gelen özel hastaneleri, klinikler ve termal tesisler katılıp, kendilerini ve hizmetlerini tanıtacak. TOBB (Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği), DEİK (Dış Ekonomik İlişkiler Kurumu), Hizmet İhracatçıları Birliği’nin desteğiyle ‘ALZ Fuar’ ve ‘GO Fairs’ şirketleri tarafından düzenlenen fuara katılacak sadece hastane ve kliniklerin sayısı 80’i buluyor.

ALMANYA İLE SAĞLIK TURİZMİ GELİŞECEK
ALZ Fuar’dan yapılan açıklamada fuarın amacı şöyle dile getirildi: “Türkiye’nin önde gelen hastanelerini, kliniklerini ve termal tesislerini Almanya kamuoyuna tanıtmak ve Almanya ile Türkiye arasında sağlık turizminin geliştirilmesi için her iki ülkenin aktörlerinin birbirleriyle tanışmasını sağlayarak, taraflar arasında işbirliği imkânları tesis etmek.”
Açıklamada sadece sağlık sektörüne değil, halka da ücretsiz olarak açık olacak fuarda ziyaretçilere verilecek hizmetler de şöyle sıralandı:
• Türkiye’nin önde gelen 80 farklı hastanesi ve kliniği tek çatı altında buluşabilecek.
• Farklı branşlardan uzman doktorlarla tanışabilecek.
• Tedavi ihtiyaçlarına ilişkin fikir ve estetik operasyonlara ilişkin bilgi alabilecek.
• Saç ekimi uzmanları ile görüşebilecek.
• Diş tedavisi ve gülüş estetiğinde son trendleri keşfedebilecek.
• Obezite tedavisinde uzman kliniklerle tanışabilecek ve sağlık turizminde aracılık ve işbirliği bağlantıları kurabileceklerdir.”

TÜRKİYE SAĞLIK SEKTÖRÜ ALMANYA PAZARINDA

Haberin Devamı

TÜRKİYE DÜNYADAKİ PAYINI ARTIRIYOR
Fuar, Cuma ve Cumartesi 11.00-18.00 saatleri arasında ziyarete açık olacak. Türkiye, son yıllarda uluslararası standartlarda kaliteli ve güvenilir sağlık hizmetleri, yüksek sağlık teknolojisi ve alanında uzman deneyimli kadrolarının yanı sıra, kolay ulaşım imkânı, beklemeden tedavi olanağı ve makul fiyatlar nedeniyle dünya sağlık sektöründeki payını büyük hızla artırıyor. Sektörle ilgili istatistiklere göre sadece 2022 yılı içinde Türkiye’ye seyahat ederek tedavi gören yabancıların sayısı 1 milyonu aşıyor.

TÜRKİYE SAĞLIK SEKTÖRÜ ALMANYA PAZARINDA

TÜRKİYE SAĞLIK SEKTÖRÜ ALMANYA PAZARINDA


Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!