Türk turizmine Alman morali

Güncelleme Tarihi:

Türk turizmine Alman morali
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 11, 2015 12:10

Almanya’nın en büyük tur operatörlerinin üye olduğu Alman Seyahat Acenteleri Birliği (DRV), genel kurul için Kuşadası’nı tercih etti. 26-30 Ekim arasında yapılacak genel kurul, Türk turizmine büyük bir moral olacak.

Haberin Devamı

Türkiye Seyahat Acenteleri Birliği (TÜRSAB) Başkanı Başaran Ulusoy, Kuşadası Kaymakamı Muammer Aksoy ile Kuşadası Belediye Başkanı CHP’li Özer Kayalı ortak basın toplantısı düzenledi.

Turizm örgütlenmelerinin temsilcilerinin de katıldığı basın toplantısında, son yaşanan olumsuz gelişmeler nedeniyle turizmde art arda iptallerin yaşandığına dikkat çekilerek, toplantının Türkiye turizmi için büyük bir moral olduğu belirtildi.

Yurt dışında Türkiye’nin algı sorunu olduğuna dikkati çeken Ulusoy şunları söyledi:
“Bunu değiştirmeye çalışıyoruz. Ne yazık ki iyi bir algımız yok. 10 yılda elde ettiğimiz başarılara rağmen, son 2- 3 yıldır Avrupa’nın, rekabet ettiğimiz ülkelerinin bizim üzerimizde oyun oynadığı bir ortam yaşıyoruz. Böyle bir süreçte tanıtım açısından çok önemli bir avantaj. DRV üyelerinin gelmesi Kuşadası’nın, Türkiye’nin Almanya’nın gündemine oturması demektir.”

ELBİRLİĞİYLE AŞARIZ

“İptallerin olduğu günlerde bu kongrenin Kuşadası’na alınmasında çok çabaladık. Kuşadası belediyesi ile birlikte başarılı olduk. Başarıya ve morale ihtiyacımız var. Türkiye 1990 Körfez savaşı krizini atlatmış, 2000’li yıllardaki terörü atlatmış, bugün 42 milyon turisti ağırlayan, müzelere 28 milyon giriş sağlanan bir ülke haline gelmiş. Bu günlerde yaşadığımız sıkıntıları da elbirliği ile aşacağız. 26-30 Ekim arasında Alman konuklarımızı el birliği ile en güzel şekilde ağırlayacağımıza inanıyorum.”

ALMANLARI İYİ AĞIRLAMIŞTIK

Kuşadası Belediye Başkanı Özer Kayalı, kısa süre önce Kuşadası’na gelen Alman heyete gösterilen konukseverlik ve ev sahipliğinin DRV genel kurulunun alınması için büyük rol oynadığını söyledi.

Kayalı, “Genel kurulun Kuşadası’na kazandırılması için gelen komiteyi iyi ağırladık. Kuşadası’nın en ücra köşesine kadar tanıttık. Kuşadası’ndan etkilendiklerini öğrendik. Toplantıya bin 500 ile 2 bin kişilik bir katılım olacak. Almanya turizmine yön verenler Kuşadası’na gelecek. Kuşadası’nın çok doğru bir kongreye ev sahipliği yapacak” diye konuştu.

ORKESTRA GİBİ OLMALIYIZ

Kuşadası Kaymakamı Muammer Aksoy, “Alman Seyahat Acenteleri’nin toplantısı bizim için önemli bir kazanımdır. Otelcimiz, turizmcimiz, resmi kurumlarımızla büyük bir orkestra gibi hareket etmeliyiz” diye konuştu.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!